Kürkçü; “Devlet Halkın Emrinde Olacak!”

0
219

hdp aday tanıtımı1HDP’nin Hatay Büyükşehir Belediyesi ile İskenderun’la birlikte dört ilçenin belediye başkan adayları yoğun bir katılımla gerçekleştirilen toplantıda zılgıtlar eşliğinde açıklandı…

Halkların Demokratik Partisi (HDP)’nin Hatay Büyükşehir Belediyesi ile İskenderun’la birlikte dört ilçenin belediye başkan adaylarının açıklandığı toplantıda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, Adana’da durdurularak aranan TIR’larla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kürkçü; “Besbelli devletimiz savaşa, bir yangına, körükle gidiyor. Bundan ötürü Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetinin derhal hesap vermesi gerektiği görüşündeyim” dedi.

HDP’nin Hatay Büyükşehir ve dört ilçenin belediye başkan adaylarının açıklandığı toplantı İskenderun’da İsa Taş Toyota Plaza’da gerçekleştirildi. Toplantıya, HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, Yeşiller ve Sol Gelecek Parti Eş Genel Sözcüsü Naci Sönmez, BDP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Edem, BDP Parti Meclisi Üyeleri Mazhar Zümrüt, Kenen Şen, İnan Kızılkaya ve Zeki Koç, 78’liler Federasyonu Temsilcisi Mustafa Yüksekkaya, HDP Hatay İl Başkanı Ali Lale, BDP Hatay İl Başkanı Mahmut Aydıncı, EMEP Hatay İl Başkanı Yusuf Ertaş, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, HDP İskenderun İlçe Başkanı Selçuk Sağlam ve partililer ile kalabalık davetli topluluğu katıldı.

hdp aday tanıtımı2

Toplam 5 Aday Gösterildi

Toplantının açılış konuşmasını HDP İskenderun İlçe Başkanı Selçuk Sağlam yaparken, sahneye çağırılan Ertuğrul Kürkçü’nün nezaretinde başkan adayları da tek-tek tanıtıldı. HDP’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Yusuf Öfgeli olurken, İskenderun Belediye Başkan Adayı Ercüment Kimyon, Erzin Belediye Başkan Adayı Diyadin Sırça, Dörtyol Belediye Başkan Adayı Mehmet İnsan ve Payas Belediye Başkan Adayı Mehmet Laçin alkışlarla davetlilere tanıtıldı.

Kimyon; “HDP ile Karşınızdayım!”

Kendini tanıtmak için söz alan HDP İskenderun Belediye Başkan Adayı Ercüment Kimyon, seçim bildirgelerinin hazır olduğunu ve güçlü bir şekilde seçime hazırlandıklarını kaydetti. Demokrasiden ve hukuktan yana bir kişi olduğuna değinen Kimyon; “Kentimizin gelişmesi için çaba gösteren birisiyim. Bugüne kadar yaptığım işler ile HDP’nin seçim bildirgesinin uyuşması nedeniyle bugün aday olarak karşınızdayım. Gazi Davasını biz İskenderun’da 15 yıldır sürdürüyoruz. Temiz ve yeşil bir çevre olmazsa olmazımıdır” dedi.

12 Yıllık Hegemonyanın Sonuna Geldik!

Toplantıda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü ise HDP’nin toplumsal bir koalisyon olduğuna dikkat çekti. Kürkçü, Türkiye’nin 12 yıldır AKP iktidarının hegemonyası altında yaşadığına değinerek; “Artık bu hegemonyanın sonuna geldik. Muazzam bir parende atıp, özgürlüğü getirecek yeni çağrılar atsanız da artık kimse size inanmayacak. Biz HDP olarak herkes özgür bir hayat yaşasın diye mücadele vereceğiz. Antakyalı ölen 3 gencimiz adına bu haklı mücadelemizi vereceğiz. Halkın önüne anlaşılır bir seçenek konmalıdır.  Biz Demokratik özerkliklerden yeni bir düzen istiyoruz. Bu amaçla kuruldan HDP, Türkiye’nin çok kimlikli siyasi coğrafyasına anlam getirmiştir. Önce halklar kimliklerine sahip çıkacak, sonra herkes eşit olacak. Kimse kimseden utanmayacak. HDP’nin çağrısı budur. Halkın özgürlüğü için mücadele eden insanlarla birlikte olmak istiyoruz.

hdp aday tanıtımı3

Mevcut düzende halkın egemenliği yok, devletin egemenliği var. Bizim yönetimimizde devlet halkın emrinde olacak. Halkın egemenliği sözde değil özde olacak! Toplum Mühendisliği halkları birbirine kırdırdı. Başka bir milleti ezen bir millet asla özgür olamaz! Her şey okullarda öğretildiği gibi olsaydı, Türkiye bu kadar ahmak insanlar tarafından yönetilir miydi? 30 Mart’ın sonunda AKP’nin %10 barajının altında kaldığını görünce zaferimiz taçlanacaktır” diye konuştu.

Devletimiz Yangına Körükle Gidiyor!

Adana’da durdurularak aranan TIR’larla ilgili gazetecilerin sorusunu da yanıtlayan Kürkçü; “Adana Valiliği bir açıklama yapmış. Bu TIR’ların MİT’e ait olduğunu ve rutin görevini yaptığını söylemiş. Benim anladığım şu ki, MİT rutin olarak silah kaçakçılığı yapıyor. Eğer bir Vali bunu soruşturmaya gerek duymuyorsa; MİT bu şekilde Türkiye’nin hiçbir kurumunun, hiçbir yasanın denetimi altında olmadan Suriye’ye silah taşıyorsa; Türkiye niçin komşularıyla barış içerisinde değil diye hiç kimse sormasın, merak da etmesin. Besbelli devletimiz bir savaşa, bir yangına körükle gidiyor ve bundan ötürü Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetinin derhal hesap vermesi gerektiği görüşündeyim. Partimiz de bu durumun takipçisi olmak zorundadır” değerlendirmesinde bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here