“Kürecik TSK’nın Kontrolüne Alınmalıdır!”

0
45

Vatan Partisi ve TGB Malatya Kürecik Üssünden Seslendi; “Kürecik TSK’nın Kontrolüne Alınmalıdır!”

Vatan Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği İncirlik Üssü önünden sonra Malatya Kürecik Üssünden Türkiye halkına seslendi, “Kürecik TSK’nın kontrolüne alınmalıdır!” yürüyüş ve mitingini yaptı.

Amerikan Devlet Başkanının “Ermeni Soykırım” iddiasını ve İsrail Devletinin Filistin halkına saldırısını protesto için Malatya’da Kürecik Üssü yakınında Vatan Partisi ve TGB eylemlerini gerçekleştirdi. Eyleme Vatan Partisi Başkanlık Kurulu Üyesi Arif Doğan, TGB Genel Başkanı Dilek Çınar katılarak konuşmalar yaptılar.

Bölgeden Adana İl Başkanı Selver Kaplan, Mersin İl Başkanı Ali Rıza Taşdelen, Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım ve TGB Hatay İl Başkanı Alikan Uçar, İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Bedir, Samandağ İlçe Başkanı Av. Edip Hadimoğulları, Kırıkhan İlçe Başkanı Gönül Gökkan ve yöneticiler katıldılar.

Vatan Partisi Başkanlık Kurulu Üyesi Arif Doğan yaptığı açıklamada; “Filistin savaşıyor. Filistin’de, Filistinlilerin şahsında insanlık savaşıyor. Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırı insanlığa yapılan saldırıdır. Akan kan insanlığın kanıdır, verilen can insanlık uğruna verilmektedir. Saldırı altında olanlar sadece Araplar, Müslümanlar, Filistinli mazlumlar değildir. Emperyalizmin ve siyonizmin namlusunun ucunda bütün bir insanlık vardır. Bu saldırının hedefinde aynı zamanda Türkiye vardır! Bugün, Filistin bütün insanlığın ön cephesidir. Filistin’de savaşan gençler, Türkiye için de savaşmaktadır. Filistin sorunu, Türkiye sorunudur. Sızlanmanın, diz dövmenin anlamı yoktur. Bugün buraya İsrail’i kınamak, yalvarıp yakarmak, gözyaşı dökmek için gelmedik. Filistin nasıl savunulur haykırmaya geldik” ifadelerine ye verdi.

TGB’lilerin ellerindeki “Filistin Bağımsız olacak, Başkenti Kudüs olacak, Türkiye Öncü Olsun ABD-İsrail Mahvolsun, Türkiye, İsrail’e Kalkan Olamaz, Kürecik İsrail’in Demir Kubbesidir, İsrail Kürecik’ten durdurulur Filistin böyle savunulur, Avrasya’da Bütünlük slogan ve afişler göze çarptı.

TGB Genel Başkanı Dilek Çınar, Kürecik Radar Üssü’nün İsrail’i koruduğunu ve Türkiye’ye karşı düşmanca planların içinde olduğunu belirterek üssün derhal Türkiye’nin denetimi altına alınması gerektiğini belirtti. Çınar; “Biz Filistin’in davası, Türkiye’nin davasıdır demek için buradayız. Biz bu Siyonist saltanatı, bu emperyalist ablukayı, bu zulmü bitirecek adımların atılması için buradayız. Biz Filistin’in muzaffer bayrağını Kudüs gönderine çekecek iradeyi yaratmak için buradayız” dedi.

Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, eylemlerinin Amerika ve İsrail’e servis yapan İncirlik ve Kürecik üssünün TSK’nin emrine verilinceye kadar devam edeceğini belirtti. Yürüyüş ve miting sonrası illerden katılanlar illerine döndüler. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here