Kurbal; “Tarafsızlık İlkesi Açıkça İhlal Edilmiştir”

0
211

ÇYDD İskenderun Şube Başkanı Emine Kurbal; “Tarafsızlık İlkesi Açıkça İhlal Edilmiştir”

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İskenderun Şube Başkanı Emine Kurbal, KCK Davasında ÇYDD’ye asılsız ve haksız ithamlar yapıldığını öne sürdü.

Delillerin sahte olduğunun tespit edilmesine rağmen taraflı kararlar alındığını iddia eden Kurbal; “Delillerin sahte olduğunun tespiti üzerine verilmiş, kesinleşmiş beraat kararına rağmen ÇYDD ve eski Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan hakkında, sanık olmadıkları bir davada sahte delile dayalı aynı suçlamalara atıfta bulunan mahkeme ve yargıçların tarafsızlığı maalesef tartışmalıdır.

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2014/235 esas sayılı dosyasından görülen ‘KCK Davası’nda 27/03/2017 tarihinde verilen nihai karar, geçtiğimiz günlerde basına yansımış ve basında, Mahkeme kararında eski Genel Başkanımız Prof. Dr. Türkan Saylan’ın adının geçtiği biçiminde haberler yapılmıştır. İncelenen mahkeme kararında, PKK Terör Örgütü Gençlik yapılanması olan Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi üyelerinin, İstanbul’da yürütülen faaliyetler için eski Genel Başkanımız Prof. Dr. Türkan Saylan tarafından barınma ve finansman olarak desteklendiği, böylece legal görünümlü Sivil Toplum Kuruluşlarının terör örgütüne yardımının belgelendiği belirtilmiştir.

Mahkeme tarafından “legal görünümlü sivil toplum kuruluşu” olarak tanımlanan ÇYDD, bir kez daha teröre yardım etmek ithamına -üstelik ülkemizin yargıçları tarafından- maruz bırakılmıştır” dedi.

Sahte delile dayalı ithamların yer aldığı davada verilen kesinleşmiş beraat kararına rağmen, Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi kararında ÇYDD ve Türkan Saylan hakkında aynı ifadelere yer verilmiş olmasının, hukukun, temel insan haklarının ve tarafsızlık ilkesinin açık ihlali olduğunu vurgulayan Kurbal; “Daha önce de üç değerli yöneticimiz üzerinden aynı ithama maruz kalan ÇYDD, ÇYDD- Ergenekon ve Poyrazköy iddianamelerine dayalı olarak sahte delillerle yıllarca yargılanmış, delillerin sahteliğinin ispatı sonrası beraat etmişlerdir.

Soruşturmada görev yapan ve sahte delilleri oluşturan emniyet mensupları, uydurma iddianameleri hazırlayan FETÖ savcıları ve yargıyı bir işkence vasıtasına çeviren FETÖ yargıçları ise, terör faaliyetlerine karışmaları nedeni ile mesleklerinden ihraç edilmiş ve bir kısmı tutuklanmıştır. Delillerin sahte olduğu kesinleşmiş beraat kararı ile sabit olmasına rağmen,  bugün terör örgütleri listesinde yer bulan FETÖ’nün ürünü kumpasa, sahte delillerden kaynaklı iddialara Türk yargıçları tarafından atıf yapılması, yargıçların tarafsızlık ilkesini göz ardı ettiği ve/veya FETÖ’nün çirkin amacına ulaşılması gayreti içerisinde oldukları kuşkusunu davet etmektedir. Sahte delile dayalı ithamların yer aldığı davada verilen kesinleşmiş beraat kararına rağmen, Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi kararında ÇYDD ve Türkan Saylan hakkında aynı ifadelere yer verilmiş olması, hukukun, temel insan haklarının ve tarafsızlık ilkesinin açık ihlalidir.

Derneğimize ve eski Genel Başkanımız Prof. Dr. Türkan Saylan’a yöneltilen bu sahte ve asılsız ithama atıfta bulunan mahkeme kararını kabul etmediğimizi ve etmeyeceğimizi kamuoyuna saygıyla bildiririz” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)