Köşe Yazarımız Erdener, Başkan Savaş ile Aynı Ekranı Paylaştı

0
82

Gazetemiz Köşe Yazarlarından Nuri Erdener, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın konuk olduğu, HRT’de yayınlanan Demokrasi Bulvarı isimli programa katılarak, Başkan Savaş’a sorularını yöneltti.

Programda, bölgemizdeki mülteciler, Hatay’daki susuzluk, Amanos Dağlarının milli parka dönüştürülmesi, İskenderun esnafının yeni yerleşkesi, HADO Seferleri, balıkçı ve özel teknelerin barınması, Mendirek mıntıkalarında sitelerden akan atık suların toplanarak, İskenderun arıtma tesislerine gönderilmesi, İskenderun giriş ve çıkış güzergâhlarındaki kaldırım kenarlarının Hatayspor renklerine boyanması, Belen, İskenderun ve çevresinde yapılması beklenen imar değişiklikleri, teleferik projelerinin İskenderun’a da yapılması, Belen yolu ile Belen yayla turizminin desteklenmesi, Coronavirüs aşısıyla ilgili tavsiyeler masaya yatırıldı.

Erdener konuşmalarında, 30 Ağustos Zafer Bayramında açılışı yapılan yeni İskenderun Kaymakamlık Binasının Valilik Binası olması temennileri, Arsuz sahilinin çevresel etkileri ve İskenderun Körfezinin dibinde atık bulunan unutulmuş ağ ve pisliklerin temizlenmesi yönünde soru ve temennilerini de paylaştı.

Erdener; “Dile getirdiğim konular benim üzerine düştüğüm ve bölgem adına önemli konulardı. Doç. Dr. Lütfü Savaş içtenlikle cevapladı ve önlemler konusunu altını çizerek izleyicilerle paylaştı. Bunlar haricinde diğer arkadaşlarımın bahsettiği konuları da açıklıkla dillendirdi” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here