CHP’den ‘Zafer’ Kutlaması

0
42

CHP İskenderun İlçe Örgütü, 30 Ağustos Zafer Bayramının 99.Yılı kutlamaları nedeniyle Milletvekili Suzan Şahin, İlçe Yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri ve partililerin katılımıyla Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Çelenk sunma töreninde ilk olarak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve hemen akabinde İstiklal Marşımız okundu.

Törende bir konuşma yapan CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, 30 Ağustos Zafer gününün; Türkiye halkının kutladığı diğer bayramlara benzemediğini vurgulayarak; “Osmanlı devleti eyalet üzerine kurulu feodal bir devletti. Devleti yönetenler en üsten alta kadar kulluk zinciri içinde birbirine bağlı toplum bütünlüğüne sahipti. Tımar sistemi üzerine oturan devlet, dünyevi ve manevi olarak; Tanrı’dan sonraki en yetkili kişidir. Sultan ya da Padişah unvanı, dünyevi ve manevi yaşamı temsil eder. Bu sistem kapitalizme kapalı olması nedeniyle, dünyadaki gelişmelerin sürekli gerisinde kalır. Yokluk ve olanaksızlıklar içinde başarılan ‘Büyük Zafer’in yıldönümünü, onun önemini ve ulusumuzun gönlündekini yerini kavrayamamış olanlara, tarihteki başka zaferlerle eşdeğerde göstermek isteyenlere inat, coşku içinde kutlayacağız.

Ülkemizi işgal etmek isteyen düşman güçlerine karşı 99 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ordular İlk Hedefiniz Akdenizdir, İleri!” emri ile mücadele başlamış ve 4 gün sürecek olan ‘Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ ile emsali görülmemiş bir savaş ile emperyalist ülkelerin işgaline dur denilmiş, 19 Mayıs 1919 da Samsun’da başlatılan ‘Aydınlanma ve Kurtuluş’ Yürüyüşü, büyük bir ‘Destan’ yazılarak 30 Ağustos’ta tüm ezilen ve ezilmek istenen ülkelere örnek olacak eşsiz bir başarı ile sonuçlanmış ve Cumhuriyet’e giden yoldaki en büyük engel de aşılmıştı.

Bugün yurdumuzda başımız dik, özgür ve bağımsız yaşamamızı, kanları ve canları pahasına bize armağan eden büyük ‘Atatürk’, ‘İsmet Paşa’ silah arkadaşlarına ve binlerce şehidimize sonsuz şükran ve minnetimizi, tekrarlıyoruz. Ruhları şad olsun; ışıklar içinde uyusunlar” şeklinde açıklamalarda bulundu.

CHP İlçe Yönetimi çelenk sunma töreninin ardından ellerinde bayraklarla, kortej oluşturarak, kentin sokaklarında yürüyüp vatandaşların bayramını kutladı. Korteje Hatay Büyükşehir Belediyesinin araçları da katıldı. Yürüyüşte vatandaşların 300 metre uzunluğunda Atatürk posteri ve Türk bayraklarını taşıması 30 Ağustos’un coşkusuna bir kat daha anlam kazandırdı. HBB’nin araç kortejine ve zafer yürüyüşüne ev ve iş yerlerinde bulunan vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. CHP’nin yürüyüşü vatandaşlarda da büyük takdir topladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here