‘Kör Baykuş’ Tiyatrosu İskenderun’da!

0
181

Modern İran Edebiyatının Başeseri ‘Kör Baykuş’ Tiyatro Sahnesinde

Yazıldığı günden bu yana kendi ülkesinde yasaklı olmasına rağmen birçok dile çevrilen ve okuyucuların büyük beğenisini toplayan ‘Kör Baykuş’, yazar Onur Erbilen’in uyarlamasıyla seyirciyle buluştu. Kör Baykuş, 17 Nisan 2019 Çarşamba günü, saat 20.00’de de İskenderun Belediye Kültür Sarayında sahnelenecek.

Dilimize Behçet Necatilgil tarafından çevrilen Sâdık Hidâyet’in bu eşsiz romanı Hakan Dündar’ın sahne düzenlemesi ve Işıl Kasapoğlu’nun yönetimiyle sahneye taşınırken, eserin başkahramanı Sermet Yeşil ile hayat buluyor.

İran’ın yasaklı yazarı Sâdık Hidâyet’in Kör Baykuş romanından sahneye uyarlanan eser; insan benliğinin kaotik dehlizlerinde, binyıllardır cevabını aradığı sorulara ulaşma çabasının ve varoluşunun bir senfonisi. Güzelliği ve saflığı arayan bir adamın (insanlığın) onu güzel bir kadın cisminde bulduğu yanılsamasına düşerek, yanan mumlar gibi eriyip tükenişi. Romanın karmaşık zihinli başkarakteri Sermet Yeşil’in etkileyici performansıyla hayat bulurken, ona gölgeler ve kuklalar eşlik ediyor. Sâdık Hidâyet’in karmaşık dünyası ve kaygıları Işıl Kasapoğlu’nun sihirli ve gizemli sahne estetiğiyle hayat buluyor.

MyArt Prodüksiyon’un yapımcılığını üstlendiği Kör Baykuş, bugün de İskenderunlu tiyatro severlerle buluşacak. (Haber: Meral SADREDİN)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here