Konya’da Gazete Temsilcileriyle İş Birliği Ve İstişare Toplantısı Yapıldı

0
203

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürlüğü tarafından Konya’da “Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı”yla ilgili  İş Birliği ve İstişare toplantısı yapıldı.

İş Birliği ve İstişare toplantısında konuşan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca, “Gazetelerimizin daha nitelikli hale geldiği bir sonuç ortaya çıksın istiyoruz” dedi.

Bayır Diamond Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca’nın yanı sıra, Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, KOSGEB İl Müdürü İsmail Özdemir, İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Savaş Ülger, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Özden Konur ve gazete temsilcileriyle birlikte çok sayıda kişi katıldı.

Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programıyla, bu mesleğe meraklı ilgili fakülte mezunu gençlere günün şartlarına uygun pratik bilgiler verilmesinin yanı sıra istihdam da sağlandığını belirten Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca, sene sonu itibariyle yazılı basında görev alacak gençlerin sayısını 1000’e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Konya basının, ülke basınında ayrı bir yeri olduğuna dikkat çeken Karaca; “Somut projeler ortaya koymamız gerekiyor. Bu anlamda işin başında olmadığımızı düşünüyorum. Programımız adından da anlaşılacağı üzere hem eğitim hem de istihdamı bir arada barındıran bir program. Diğer yerlerde uyguladığımız bu projeyle çeşitli fakültelerden mezun yaklaşık 400’e yakın genç gazeteci arkadaşımızı önce sektörümüzün ihtiyaç duyduğu müfredata tâbi tuttuk. Bu müfredatı hazırlarken de İstanbul’da çok kapsamlı bir çalışma yaptık. Selçuk Üniversitesiyle de bu konuyla ilgili bir istişare halindeyiz.

İşin en heyecanlı kısmı da bu gazeteci kardeşlerimizin istihdam boyutu… Eğitimlerini bitiren arkadaşlarımız İŞKUR aracılığı ile gazetelerde çalışmaya başladı… Biz canı gönülden arzu ediyoruz ki bu genç kardeşlerimiz gazetelerimizde bir farklılık ortaya koysunlar… Biz gazetelerimizin daha nitelikli hale geldiği bir sonuç ortaya çıksın istiyoruz. Tabi bizler de bir taraftan teşvik edici olmak durumundayız. İnşallah sene sonu itibariyle yazılı basınımızda istihdam edilenlerin sayısını 1000’e çıkarmayı ümit ediyoruz” diye konuştu.

 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here