Kızılay’ın Kurban Bağışı Fiyatları Belli Oldu

0
30

Kurban Bayramı yaklaşırken, Kızılay’a kurban bağışı yapmak isteyenler için kurban bağış fiyatları belli oldu. Buna göre, bağış yapmak isteyenler, yurtiçi 2.475 lira yurt dışı 1.475 lira bağış karşılığı, Kızılay aracılığıyla kurban keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilecek.

Vatandaşların Kızılay’a güvendiğini ve her geçen gün bağışçıların arttığını kaydeden Türk Kızılay Derneği İskenderun Şube Başkanı Recep Sivri; “Mübarek Ramazan ayımız geçti, Ramazan ayında erzak ve yemek dağıttık, aynı zamanda et ve kavurmada dağıttık. Kurban bayramı gelmektedir, Kızılay olarak Türkiye çapında kurban fiyatlarımız belli olmuştur, yurtiçi 2475 lira, yurt dışı 1475 liradır. Vatandaşlarımız kurban bağışlarını yaptıkları takdirde bu kurbanlar alınıyor, kesiliyor, yurt içinde kesilen kurbanların hepsinin etleri konserve olarak hazırlanıyor, 1 yıl boyunca vatandaşlarımıza dağıtılıyor. Bir kısmı da aşevlerine verilerek, Türkiye’de 40’a yakın aşevi vardır, yine ihtiyaç sahiplerine yemek olarak dağıtılmaktadır. Geçen sene iyi bir kurban bağışı oldu, tüm vatandaşlarımızdan geçen sene olduğu gibi kurban bağışlarını bekliyoruz.

Fiyatlarımız yeni belli oldu arayanlar var. Bağışlarını şubemize veya internet üzerinden de yapabiliyorlar. Biz makbuzlarını kesiyoruz. Kurban kesildikten sonra da tüm bağışçılara kurbanın nerede kesildiği, nasıl kesildiği ile ilgili bilgi gidiyor. Vatandaşlarımız duyarlı, Kızılay’a güveniyorlar. Kızılay kime ne verdi, ne aldıysa hepsi kayıt altında, hangi vatandaşa yardım yaptıysak, adres telefonu hepsi kayıtlı, kaymakamlıkla beraber paslaşarak yapıyoruz yardımlarımızı, insanlar güveniyor, o yüzden her türlü yardımı yapıyorlar. Pandemi sürecinde de vatandaşlarımız daha çok yardım etmeye başladı. Durumu iyi olanlar ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere yardımlarını yapıyorlar. Bu sene kurban bağışlarının da daha fazla olacağını ümit ediyoruz. Ramazan Bayramı’nda da bu sene geçen seneye göre yardımlar %40 oranında arttı, vatandaşlarımız duyarlı, hepsine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Bayramlıklarımızı Dağıtmaya Başladık”

Türk Kızılay’ı İskenderun Şube Yönetim Uzmanı Seden İlhan da, kurban bayramı öncesi bayramlık kıyafetlerin yanı sıra okul mezuniyetleri için öğrencilere takım elbise ve abiye kıyafet dağıttıklarını da belirterek; “Kurban Bayramı yaklaşmakta, vatandaşlarımıza kıyafet yardımına başladık. Son 10 gündür kıyafetlerimizi dağıtıyoruz ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza. Öte yandan okul mezuniyetleri için de öğrencilerimize gece kıyafetlerini, takım elbiselerini dağıtarak, bu şekilde öğrencilerimizin yanında olmaya çalışıyoruz mezuniyetlerinde. Bunun yanında okullar kapanmadan önce, 12 okulumuza yardım götürdük, ilkokullara ve ortaokullara bayram hediyesi olarak yardımlarımızı verdik. Öğrencilerimizi bu şekilde sevindirdik” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here