Basit Usul Esnaflar Başka Yerde Sigortalı Çalışamayacak

0
30

İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, yeni çıkan yasa ile birlikte basit usul esnafların, başka yerde sigortalı olarak çalışamayacaklarını duyurdu.

Geçtiğimiz ay sonu çıkan yasa ile birlikte, basit usul olarak çalışan esnafların, farklı bir işte sigortalı olarak çalışmaları halinde basit usulden çıkarak deftere tabi olmaları gerektiğini kaydeden Çöloğlu; “Basit usul esnaflarımız iş yerlerini çalıştırırken part-time olarak zaman zaman başka iş yerlerinde de çalışıyorlar artık, orada sigortalı olarak görünüyorlardı. Onun dışında kalan zamanlarında da iş yerlerini çalıştırıyorlardı ama yeni çıkan yasa ile birlikte Mayıs ayının 25’inden itibaren basit usul esnaflarımız başka yerlerde sigortalı olarak çalışıyorlarsa maalesef basit usul olmaktan çıkacaklar, deftere tabi olacaklar.

Bu sadece bizim bakkal esnafı için geçerli değil bütün basit usul olarak çalışan esnaflar için geçerlidir. Esnaflarımızın bu konuda hassasiyet göstermesini istiyoruz. Bir an önce muhasebecileriyle diyaloga geçsinler, eğer çalışacakları yerde devam edeceklerse o zaman iş yerlerini ya başkasının adına yapacaklar ya da kendilerini orada sigortalı göstermekten vazgeçecekler. Bu önemli bir konu, bu konuda esnaflarımızı uyarmak istiyorum. Bu konuda gerekeni yaparlarsa ileride herhangi bir sıkıntı yaşamazlar” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here