Kılıç; “Kadınların Katili; Yetkililerin Sessizliğidir”

0
114

İskenderun Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Makbule İflazi Kılıç; “Kadınların Katili Yetkililerin Sessizliğidir”

İskenderun Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Makbule İflazi Kılıç, ülkemizde artarak devam eden kadına yönelik şiddet olaylarına değinerek; “Bu ülkede/memlekette her gün kadınlar öldürülüyor!” dedi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Gününde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kadıların ölmek istemiyoruz isyanı dinmemişken Kasım ayında 39 kadının erkek şiddeti ile öldürüldüğünü vurgulayan Kılıç; “Yetkililer kadınların bu haklı çığlığını neden duymuyor. Daha dün Eskişehir’de 23 defa savcılık şikayetine rağmen eski eşi tarafından katledilen Ayşe Tuba Arslan’ın ben ölünce mi sesimi duyacaksınız isyanı kulaklarımızdayken, Antakya’da Sibel Kaya boşanmak istediği eski eşi Hatay Açık cezaevinden firar ederek katliamı gerçekleştirdi. Adana’da sevgilisi tarafından ayrılmak istediği gerekçesiyle öldürülen Leyla Boynukısa… Daha ne kadar öldürüleceğiz derken Ceren’in öldürülmesiyle sarsıldık. Daha 20 yaşında hayata umutla bakarken 14 yıl öncede Ordu’da bir çocuğu katleden ve yaralama suçları bulunan 1 Aralık’ta cezaevinden firar eden ve aranmakta olan hiç tanımadığı bir erkek tarafından kalbinden bıçaklanarak evinin önünde katledildi. Kadınların ölmek istemiyoruz çığlığını yetkililer bir an önce duysun” diye konuştu.

Kadınların isimlerinin ölümleriyle değil yaşamlarıyla, yaşadıkları şiddetle değil gerçekleştirdikleri hayalleriyle haber olduğu bir dünya istediklerini vurgulayan Kılıç; “Cinayete varmadan da bizler şiddet veya baskı altında, belirsizlik içinde, her açıdan sömürülerek, yarınımızın ne olacağını bilmeden nefes almak zorunda bırakılıyoruz. Ancak kadınlar sadece öldürüldüklerinde haber oluyor.  Yaşam hakkımızın bu kadar gasp edildiği bir ortamda ilimizde kadına yönelik faaliyet yürüten Mor Dayanışma Derneği’nin çok komik gerekçelerle mühürlenmesi ve altından kalkılamayacak para cezası ile cezalandırılması yetkililerin niyetinin ne olduğunu açıkça göstermektedir. Bu kadınların katili yalnızca Ahmet, Mehmet değil yetkililerin sessizliğidir. Ve umudumuz birbirimizde. Umudumuz birlikteliğimizden aldığımız güçte, kadın dayanışmasında. Umudumuz her gün şiddetten uzak bir hayat için her bir nefesimizle verdiğimiz ortak mücadelede. Bir kişi daha eksilmeyeceğiz! Yaşasın kadın dayanışması!” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here