Kick Boksçularımız Türkiye Şampiyonasına İddialı Hazırlanıyor

0
440

kick boks1Kick Boks Büyükler ve Gençler Bay-Bayan Türkiye Şampiyonasının Hatay elemelerine katılan Raks Spor Kulübünün sporcuları, iyi bir performans ortaya koyarak 4 birincilik 1 de ikincilik elde ettiler. Elde edilen başarıdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Kulüp Yöneticisi Hülya Şimşek; “Şuan ki amacımız ilime ve kentimize Türkiye Birinciliğini getirmektir” dedi.

İskenderun’da faaliyet gösteren Raks Spor Kulübü, 7 Mayıs’ta MKÜ Tayfur Sökmen kampusunda gerçekleştirilen Kick Boks Türkiye Şampiyonası Hatay elemelerine katıldı. Kulüp sporcuları yapılan müsabakalar sonunda 60 kg’da İlker Devrim(K-1), Mehmet Akif Sakman, 69 kg. Cem Sertaş Eker ile Bayanlar 60 kg’da Hatice Şimşek birinci olurken, 65 kg. Uğur Bağrıyanık ise ikinci oldu. Bu sporcular 18-26 Haziran tarihleri arasında Gaziantep’te gerçekleştirilecek olan Türkiye Şampiyonasında ilimizi temsil etmeye hak kazandılar.

kick boks2

Şampiyonaya beş sporcu ile katıldıklarını ve beşinin de derece ile döndüğünü söyleyen Kulüp Antrenörü Serdar Keskin; “Hatay elemelerinde başarı ile dönmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlimizi Türkiye şampiyonasında temsile edecek olmanın da ayrı bir gururu içerisindeyiz. İnanıyorum ki, Türkiye şampiyonasında da bu sporcularımız ilimizi en iyi şekilde temsil ederek, dereceler ile döneriz” diye konuştu.

Her geçen gün Kick Boks’a ilginin artığına vurgu yapan Kulüp Yöneticisi Hülya Şimşek ise, şampiyona elde edilen başarıdan dolayı sporcularını kutlarken; “Geçen yıllarda da Türkiye’de derecelerimiz var. Şuan ki amacımız Türkiye birinciliğini ilimize ve kentimize getirmektir. Ama en önemlisi de başarılı sporcularımızı milli takıma kazandırmaktır. Antrenörümüz Serdar Hoca ile bunu başaracağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

Bayanlarda 60 kg. birinci il birincisi olmanın mutluluğunu yaşayan Hatice Şimşek de neden kick boks branşını seçtiği yönünde yöneltilen soruya cevap verirken; “Bayanlara yönelik uygulanan şiddetten kendimi korumak için bu spora başladım. Bu spor dalı bana özgüven kazandırdı. Ayrıca vücudumu da dinç tutmaktadır. Bu seçimi yaptığım içinde pişman değilim. Bu spor dalını tüm bayanların tavsiye ederim” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here