Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
49

Antakya Belediyesi’nden Erkeklere Ücretsiz Spor Salonu Hizmeti

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci hizmet denetimleri programı kapsamında yeni hizmetlerinden biri olan erkeklere yönelik spor salonunda incelemelerde bulundu. Başkan Kimyeci denetim gerçekleştirdiği spor salonunda yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “Hanımlar lokalimizden sonra erkek vatandaşlarımızın da talebi üzerine kurmuş olduğumuz spor salonumuz bugün itibariyle kayıtlarını almaya başladı. Çok kısa bir süre içerisinde hizmete girecek olan spor salonumuzda erkek vatandaşlarımıza 50’şer dakikalık seanslar halinde, yaşına, sağlık durumuna, vücut yapısına uygun spor programları uygulanacak. İlklerin belediyesi olarak, yine bir ilki hizmete sunmanın kıvancıyla, konusunda uzman spor eğitmenlerimiz ile vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet vereceğiz.” Başkan Kimyeci denetimlerin sonunda günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Hafriyat Depolama Sahaları Tarıma Kazandırılıyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından hafriyat ve inşaat atıklarını depolamak amacıyla kullanılan sahalar, ömrünü doldurduktan sonra tarıma kazandırılıyor. Hatay’ın farklı ilçe ve noktalarındaki tarıma elverişli olmayan çukur alanlardan oluşturulan hafriyat depolama sahaları, doldurulup düzeltilerek doğaya ve tarımsal faaliyetlere kazandırılmış oluyor. Son olarak Defne Subaşı Mahallesi ile Samandağ Meydan Mahallesi’nde bulunan iki adet hafriyat depolama sahası, kullanım ömrünü tamamlamasıyla birlikte Büyükşehir ekipleri tarafından tarım yapmaya uygun toprak ile örtülerek arazi sahiplerine teslim edildi. Büyükşehir ekiplerinin akılcı, bilimsel, çevreci ve doğa dostu projeleri ile tarıma elverişli alan sahibi olan vatandaşlar, bu uygulamadan memnun olduklarını ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi Personellerine ‘Etkin Sosyal Medya Kullanımı’ Eğitimi

Hatay Büyükşehir Belediyesi personellerine Digital Pazarlama ve İletişim Uzmanı Hande Cimilli tarafından ‘Etkin Sosyal Medya Kullanımı’  eğitimi verildi. Çağın en önemli iletişim araçları arasında yer alan sosyal medya, web sitesi ve mobil uygulamalar üzerinden gelecek taleplerin nasıl değerlendirilmesi gerektiği hakkında bilgiler veren Cimilli, vatandaşların problemlerini çözme, iletişimde soru sorma ve yanıtlama konuları hakkında da personellere bilgiler verdi. Sosyal medya stratejileri, içerik yöntemleri, sosyal medyayı etkin ve doğru kulanım hakkında bilgilerin de verildiği eğitim, karşılıklı soru cevap şeklinde devam etti. Sosyal medyanın tüm detaylarını HBB personelleri ile paylaşan Digital Pazarlama ve İletişim Uzmanı Hande Cimilli eğitimin tamamlanmasının ardından HBB personelleri hatıra fotoğrafı çekildi.

Defne İlçesinde Yeni Meskenler İçme Suyu Şebekelerine Kavuşuyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Defne ilçesinin muhtelif yerlerinde yapılan yeni yerleşim yerlerinin içme suyu ihtiyacının karşılanması adına çalışmaların sürdüğünü duyurdu. Kullanıma elverişli olmayan şebekelerin değiştirilmesinin yanı sıra yeni yerleşim yerlerine içme suyu şebekesinin çekildiğini aktaran Genel Müdürlük, Defne’ye bağlı Çekmece Mahallesi Yeşilkent mevkisinde yapılan yeni yerleşkelere 90’lık borularla 100 metre yeni içme suyu şebekesinin döşendiğini ve böylelikle vatandaşların içme suyu yönünden sıkıntı yaşamayacağını belirtti. İçme suyu ile birlikte kanalizasyon altyapı ihtiyacını da gidermek amacıyla kent genelinde projelerin hazırlandığını ve hayata geçirildiğini hatırlatan İdare, vatandaşların altyapı problemlerine ve taleplerine cevap olmak için ALO 185 Çağrı Merkezi üzerinden bildirim yapmaları konusunda çağrıda bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here