Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
45

İçme Suyu Hattı Bulunmayan Bölgeler Revize Ediliyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), içme suyu hattı bulunmayan bölgelerde yeni hat döşeme çalışmalarının aralıksız devam ettiğini duyurdu. Vatandaşlardan gelen talepler üzerine gerekli incelemeler ve fizibilite çalışmaları sonrasında projelerin Hatay genelinde hayata geçirildiğini vurgulayan Genel Müdürlük, yaşam kaynağımız olan içme suyunu en ücra bölgelerde yaşayan vatandaşlara bile ulaştırmak için projeler hazırlandığını açıkladı. Nüfus yoğunluğunun artmasıyla birlikte yeni binalarında artışa geçtiğini belirterek yeni içme suyu hattı döşeme çalışmalarının da aralıksız sürdüğünü aktaran İdare, merkez ilçe Defne’ye bağlı Subaşı Mahallesi Atatürk Caddesi’nde bulunan yeni yerleşim alanlarının su ihtiyacını karşılamak amacıyla 75’lik borular ile 90 metre yeni içme suyu hattının döşendiğini ve akabinde abone bağlantılarının yapıldığını bildirdi.

HBB’den Ekici Mahallesi’ne Sathi Kaplama

Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri Antakya ilçesine bağlı Ekinci Mahallesi’nde sathi kaplama çalışmaları gerçekleştirdi. Ekinci Mahallesi’nde tozlu ve çukurlu yollardan yakınan halkın sorunlarına duyarsız kalmayan HBB ekipleri, sathi kaplama çalışmalarını tamamladı. Halkın daha modern ve güvenli bir ortamda ulaşım sağlanması amacıyla çalışmalarını hızlandıran ekipler, il genelinde yol yapım bakım ve onarım çalışmalarına devam edeceklerini bildirdi.

Arsuz İlçesinde Yol Onarım Çalışmaları Yapıldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, ilçelerdeki yol yapım ve onarım hizmetlerini titizlikle sürdürüyor. Ulaşımdaki sorunlara çözüm üretmek amacıyla il geneli çalışmalar yapan ekipler, halka güvenli ve modern yolları kazandırmak amacıyla kolları sıvadı. Arsuz ilçesine bağlı Kazancı Çınar Caddesinde yol onarım çalışmalarına başlayan HBB ekipleri, beton asfalt öncesi zemin iyileştirme çalışmalarını tamamladı. Hizmetin devamında ise beton asfalt çalışmalarını gerçekleştiren ekipler, yapımı tamamlanan yeni yolu halkın kullanımına sundu.

Büyükşehir’den Trafik Akışına Yön Veren Çalışma

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, yayaların gündelik hayatında daha rahat ulaşım sağlamaları adına çalışmalar gerçekleştirmeye devam ediyor. Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda çalışmalarına başlayan HBB ekipleri, otobüs bekleme duraklarının önüne ‘DURAK’ yazısı işlemlerini tamamladı. Vatandaşların toplu taşıma araçlarını beklerken sağlıklı ortamlarda bulunmalarını amacıyla il genelinde durak montajı çalışmalarına aralıksız olarak devam eden yetkililer, otobüs durağı çizim çalışmaları ile de kentin trafik akışına yön veriyor. Son olarak Antakya 75. Yıl ve Adnan Menderes Caddesi’nde otobüs durağı çizim işlemlerini tamamlayan HBB yetkilileri, daha rahat ve güvenli ulaşım hizmetlerinin il genelinde artarak devam edeceğini bildirdi.

Yayladağı’nda 10 Bin Kurban Atık Poşeti Dağıtıldı

Yayladağı Belediyesi, Kurban Bayramı dolayısı ile vatandaşların kullanımı için 10 bin kurban atık poşeti dağıttı. Belediye Başkanı Mehmet Kalkan, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşların sorunsuz bir bayram geçirmesi için tüm hazırlıkları tamamladıklarını dile getirdi. Belediye olarak ilçe genelinde Kurban Bayramı’nda oluşması muhtemel çevre kirliliğinin önlenmesi için vatandaşlara 10 bin adet poşet dağıtımı yaptıklarını da kaydeden Kalkan; “Dağıtımı yapılan poşetlerle vatandaşlarımız kurbanlık etlerini daha sağlıklı muhafaza edecekler. Vatandaşlarımızdan tek bir isteğimiz var. O da kurban atıklarını ekiplerimiz tarafından dağıtılan poşetlere koyarak ekiplerimize teslim etmeleridir. Vatandaşlarımızı, belediyemizin 471 30 30 nolu numarasını arayarak kurban atıklarını aldırabileceklerdir. Vatandaşlarımızın ve ekiplerimizin titiz çalışmasıyla temiz, sorunsuz bir bayram geçireceğimize inanıyorum. Tüm vatandaşlarımızın bayramını kutluyor, sağlıklı, mutlu bayramlar diliyorum” diye konuştu.

Reyhanlı’da Çalışmalar Aralıksız Devam Ediyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, kent genelinde sürdürdüğü yeni yol yapım, bakım, onarım ve iyileştirme çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın talimatlarıyla özverili bir şekilde çalışan HBB ekipleri, Reyhanlı’da Paşahüyük ile Uzunkavak mahalleri arasında gerçekleştirdiği zemin iyileştirme çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca Oğulpınar Mahallesi’nde başlatılan beton asfalt çalışmasını tamamlayan HBB ekipleri, tamamlanan yolu vatandaşların hizmetine sundu. Gerçekleşen çalışmanın çok kısa bir sürede tamamlandığını belirten HBB ekipleri, vatandaşların ulaşım konusunda hiçbir sıkıntı yaşamaması için çalışmaya devam edeceklerini bildirdi.

Ağustos Ayı UKOME Kurul Toplantısı Gerçekleşti

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) komisyonu aylık kurul toplantısı HBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı toplantı salonunda 16.08.2017 tarihinde gerçekleştirildi. HBB Genel Sekreter Yardımcısı Metin Açık başkanlığında ve diğer kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, yolcu taşımacılığı yapan taşıma kooperatiflerinde hisse devirlerinin şahıslar adına düzenlenmesi talebi gündem maddelerinde ilk sırada yer aldı. Münferit olarak ilçe ve mahallelerde personel taşımacılığı yapmak isteyen C plaka grubunda yer alan taşıma araçlarının çalışma izin belgesinin düzenlemesi talebi ise oy birliğiyle kabul edildi. HBB UKOME komisyonunun gerçekleştirdiği Ağustos ayı toplantısında, ildeki trafik güzergahlarının düzeni ve güvenliği açısından revize edilmesi yönündeki maddeler görüşülerek oylamaya sunuldu. İl geneli toplu taşıma ve ulaşımın iyileştirilmesine yönelik 28 ana gündem maddesi ve 1 ek gündem maddelerinin görüşüldüğü 2017 yılı Ağustos ayı UKOME Kurul toplantısında, maddeler oylanarak 21 madde “kabul”, 3 madde “red” ve 5 madde “alt komisyona havale” yönünde oylamayla karara bağlandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here