Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
67

Engelliler İçin Park Yerleri Sarı Boyalar İle Çizildi

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, engelli vatandaşların cadde ve sokaklarda sıkıntı yaşamaması için bir takım düzenlemeler yaptı. Ekipler, engelliler için şehrin birçok noktasına araç park yeri tahsis etti. Sosyal belediyecilik çalışmaları ile örnek projelere imza atan HBB, engelli vatandaşların özel durumlarını göz ardı etmedi. HBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından ilin değişik bölgelerinde, yeniden düzenlenen cadde ve sokaklarda engelli araçları için otopark yerleri belirlendi. Günlük hayatta birçok zorlukla karşılaşan, engellilere park yerleri ayıran HBB ekipleri bu çalışmalar kapsamında Armutlu Mahallesi Sağlık Ocağı yanına ve Sümerler Mahallesinde engellilere ait araç park alanlarını belirleyerek, sarı boyalar ile çizgileri çizdi.

İbadethanelerin Temizliği HBB’ye Emanet

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), Hatay’ın manevi değerlerine sahip çıkarak her dinin ibadethanelerini güzelleştirmek adına özverili çalışmalar yürütüyor. HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, Arsuz Övündük Mahallesi ve Belen Gazi Abdurrahman Paşa türbelerinin çevresinde temizlik çalışmaları gerçekleştirdi. Türbelerin çevresinde yabani ot ve diken temizliği yapan ekipler türbeleri temiz ve düzenli hale getirdi. İnanç ayrımı gözetmeksizin her ibadethaneye aynı özenin gösterilmesi hususunda hassasiyet gösteren Başkan Savaş’ın çalışma anlayışıyla hizmet ulaştıran HBB personelleri, türbeyi ziyarete gelen vatandaşların takdirini topladı.

Estetik Görünüm İçin Çim Biçme Çalışmaları Sürüyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, şehir merkezinde yeşil alanların bakımı ile çim biçme ve diken temizlik çalışmalarını titizlikle sürdürerek daha yeşil bir kent görünümü elde etmek için özverili hizmetler gerçekleştiriyor. Şehrin ana caddeleri başta olmak üzere, sorumluluk alanları dâhilinde kalan bölgeler ile tüm cadde ve sokaklarda doğal bir görünüm kazandırma çalışmalarını özenli bir şekilde gerçekleştiren HBB ekipleri, trafiğin yoğun olduğu ağaçlık bölgelerde refüjlerden yollara taşan dikenleri temizleme ve düzenleme çalışmaları gerçekleştiriyor. HBB ekipleri, kente doğal, temiz ve düzenli bir görünüm kazandırma çalışmaları kapsamında Kırıkhan ilçe genelinde çim biçme ve diken temizliği ile göze hitap eden bir görünüm elde etti. Çalışmalarını vatandaşların ortak kullanım alanlarında daha güvenli ulaşım sağlamaları ve kent estetiği duyarlılığıyla devam ettiren ekipler, il genelinde sürdürülen çalışmaların daha yeşil bir Hatay için kapsamlı bir şekilde sürdürüleceğini bildirdi.

Tayfur Sökmen Caddesi’nde Seyyar Satıcılar Tahliye Edildi

Antakya Belediyesi Zabıta Ekipleri ve Emniyet Asayiş Müdürlüğü ekipleri işbirliğiyle Antakya Tayfur Sökmen Caddesi üzerinde kayıt dışı faaliyet gösteren seyyar satıcılar tahliye edildi. Tahliye çalışmalarına cadde yetki ve sorumluluğundan ötürü Hatay Büyükşehir Zabıta ekipleri de destek vererek katılım gösterdi. Antakya Belediyesi’nden yapılan açıklamada; Antakya Belediyesi Zabıta ekipleri ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün ortak çalışmalarıyla Antakya Tayfur Sökmen Caddesi’nde satış yapmamaları için tahliye edildiği belirtildi. Açıklamada, cadde de araç ve yaya trafiğini de olumsuz yönde etkileyen seyyar satıcıların, Antakya’daki Semt Pazarlarında satış yapmaları, ayrıca çevre dükkânlardaki esnafları mağdur etmemeleri konusunda uyarıda bulunulduğu ifade edildi.

Uzun Ömürlü Beton Asfalt İçin Kapsamlı Çalışmalar Sürüyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, Samandağ Ataköy Mahallesi’nde beton asfalt öncesi zemin iyileştirme çalışmalarına başladı. Ataköy Mahallesi’nde eskimiş yollar nedeniyle ulaşımda sorun yaşayan halkın sıkıntılarına duyarsız kalmayarak yol yapım çalışması başlatan HBB ekipleri, zemin iyileştirme çalışmaları ile dökülecek beton asfaltın daha uzun ömürlü olması amacıyla zemin hazırlıyor. Mahalle halkının sık tercih ettiği bir güzergâh olması sebebiyle önem arz eden yolda hummalı çalışmalarını sürdüren HBB ekipleri, mahalledeki zemin iyileştirme çalışmalarının tamamlanması ile beton asfalt yapımına başlanacağını bildirdi. Halkın daha konforlu ve güvenli bir ortamda ulaşımlarını sağlamaları amacıyla çalışmalarını hızlandıran ekipler, yol yapım faaliyetlerinin en kısa sürede tamamlanacağını müjdeledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here