Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
183

kısa-kısa haberlerİskenderun Muhtar Evlerine Kavuşuyor 

İskenderun Belediyesi tarafından ilçe sınırları içerisinde 16 adet Muhtarlık binası yapım işi ihalesi yapıldı. 8 Haziran 2015 Pazartesi günü saat: 09.30’da Belediye Brifing salonunda yapılan ihaleye çeşitli firmalar katıldı. 5 dosyanın satıldığı, 3 istekli firmanın teklif verdiği ihale açık ihale şartları usulüne göre gerçekleştirildi. İhale sözleşmesinin imzalandığı tarihten itibaren 3 gün içerisinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak. İskenderun Belediyesi tarafından şehrimiz Süleymaniye Mah, Pirireis Mah, Hürriyet Mah, Denizciler Mah, İsmet İnönü Mah, Numune Mah, Pınarbaşı Mah, Modernevler Mah, Sarıseki Mah, Gürsel Mah, Barbaros Mah, Akarca Mah, Kaledibi Mah, Savaş Mah, Esentepe Mah ve Gültepe Mahallelerine olmak üzere ilk etapta 16 muhtar evi yapılacak.

bld-muhtar evi (1)

Höyük’te Köprü Çalışması Tam Hız Sürüyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) tarafından, Arsuz’un Höyük mahallesinde sel felaketinden dolayı yıkılan köprünün yerine yeni köprü yapımı son hız devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda yaşanan sel felaketiyle kullanılamaz hale gelen köprü ulaşım açısından bölge sakinlerine sıkıntı yaşatıyordu. Hatay Büyükşehir Belediyesi vatandaşların sıkıntılarına son vermek için bu güzel projeye yer verdi. Fore kazıkları çakılıp temeli dökülen köprüde elevasyon çalışmaları yapılıyor. Höyük Mahallesini, Gözcüler mahallesine bağlayan köprü, halk için önemli bir geçiş noktası olduğundan dolayı da çalışmalar Büyükşehir Belediyesi ekiplerince son hızla devam ediyor. 24 metre uzunluğunda 9 metre genişliğinde olacak köprünün Temmuz ayı sonuna kadar hizmete girmesi bekleniyor.

höyük köprü çalışması (1)

Kazakistan Devlet Sirki Kapılarını Kapattı

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin, Hataylılara sunduğu, Bahar Şenliği kapsamında gerçekleştirilen, etkinlikler arasında yer alan Kazakistan Devlet Sirki, son gösterisini Dörtyol’da yaptı. Birbirinden renkli ve eğlenceli gösterilerle izleyenleri büyüleyen 15 kişilik sirk ekibi, vatandaşlara unutamayacakları dakikalar yaşattı. Daha önce de Bahar Şenliği kapsamında Antakya ve İskenderun’da da gösteri yapan, Türkiye’nin dört bir yanında turne yapmış Kazakistan Devlet Sirki; 02-06 Haziran 2015 tarihleri arasında Dörtyol’da Hataylılarla buluştu. Akşamın ilk ışıklarına kadar süren gösteriyi çok sayıda ilkokul öğrencisi de izledi. Dörtyol’da bir karnaval havasında gerçekleşen bu büyük şenliğe, Hatay halkının ilgisi büyüktü. Bu muhteşem gösteriyi Hatay genelinde 30.000’e yakın izleyici tarafından seyredildi. Her yaştan ve her zevkten kişiye unutamayacakları dakikalar yaşatan Kazakistan Devlet Sirki son gösterisini yaparak izleyicilere veda etti.

kazak sirki-dörtyol (1)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here