Dörtyol Belediyesi Çevre Gününde 950 Fidan Dikti

0
204

dörtyol çevre günü1Dörtyol Belediyesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Hacı Bayram Türkoğlu bulvarında çiçeklendirme, sahil bandında da genel bir temizlik uygulaması yaptı. MMK Metalurji’nin de destek verdiği etkinlikte 400 Gül, 200 Limon Selvi Çam, 150 Taflan, 100 Defne ve 100 Turunç Fidanı ile öğrencilerin kendi yanlarında getirdiği 50 farklı çiçek türü toprakla buluştu.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Başkan Yardımcıları ve Belediye Personellerinin tamamının iştirak ettiği etkinliğe İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan İnal, Dörtyol Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Bölükbaşı, Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Ali Gün, İzci Gurupları ile çok sayıda okul öğrencisi ve idareci katıldı.

dörtyol çevre günü3

Etkinlik Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’un limon selvi çamı dikmesiyle başladı. Ardından 400 Gül, 199 Limon Selvi Çam, 150 Taflan, 100 Defne ve 100 Turunç Fidanı ile öğrencilerin kendi yanlarında getirdiği 50 farklı çiçek türü toprakla buluştu. Önümüzdeki bir hafta süreyle bu alanda vatandaşların bölgeye özgü çiçek türlerini ekebilecekleri belirtildi. Vatandaşların da çiçek ekimlerinin ardından önümüzdeki haftadan sonra kalan alanda mevsim çiçekleri ve alanın tamamında çimlendirme çalışması yapılacağı da belirtildi.

Burada yapılan etkinlikle ilgili bir açıklama yapan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy; “Temiz ve sağlıklı çevrenin oluşturulmasında devlet organlarına olduğu kadar bireylere de büyük görevler düşmekte. Kişiler yaşadığı çevreye karşı duyarlılık göstermelidir. Bu duyarlılığı sadece 5 Haziran’larda göstermekle kalmayıp yaşamın her anında ortaya koymalıdır. Gelecek nesile, torunlarımıza tertemiz bir çevre teslim etmek zorundayız. Her nesil bizim gibi düşünmeli, ülkemizin çevre sorununu asgari düzeye indirmeli ve yaşanılabilir çevre anlayışını ilelebet sürdürmeliyiz” dedi. Haber: Sedat İskenderoğlu/Dörtyol

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here