Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
76

gündem kısa1Suriye Ordusu ile Özgür Suriye Ordusu Ateşkes Anlaşması Yaptı İddiası

İran’ın yarı resmi Fars Haber Ajansı, Beşşar Esad rejimine bağlı Suriye ordusuyla rejime karşı savaşan Özgür Suriye Ordusu’nun, El Kaide bağlantılı El Nursa Cephesi’yle mücadele edebilmek için aralarında ateşkes anlaşması yaptıklarını ileri sürdü. Haberini üst düzey bir Suriye Ordusu yetkilisine dayandıran ajansın iddiasına göre, başkent Şam’ın önemli banliyölerinden Barze’de, El Nursa karşısında zor durumda kalan muhalif Özgür Suriye Ordusu (FSA) ile Beşşar Esad rejiminin Suriye Ordusu, Ulusal Uzlaşma Komitesi ile bazı aşiret liderlerinin devreye girmesi sonucu aralarında ateşkes imzaladı. Bu çerçevede taraflar Suriye’nin Barze bölgesinde kendi aralarında çatışmayacak ve Barze’de sadece El Nursa Cephesi güçleriyle mücadele edecek.

suriye ordusu

Kapsamlı Asfalt Çalışması Aralıksız Sürüyor

İskenderun’da kapsamlı asfalt çalışması, aralıksız devam ediyor. Şehit Yalçın Aydın Caddesi’nin Süleymaniye Mahallesi bölümünün ardından, Şehit Ferit Güneş caddesi, Şehit Ebubekir Gökalp caddesi, Şehit Ali Ermercan caddesi asfaltlandı. Ekiplerce, 273 sokağın Sakarya ve Yunus Emre mahallesindeki kısmı asfaltlanıyor. Ulaşımın aksamaması için İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince gerekli tedbirler alınıyor. İskenderun’da altyapı çalışması tamamlanan ana caddelerde kapsamlı asfalt, ara cadde ve sokaklarda ise kilitli parke taşı döşeme çalışması devam ediyor.

bld-asfalt3

Erzin’de 30.010 Paket Kaçak Sigara Yakalandı

Erzin İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları operasyonlarda 30.010 paket kaçak sigara ele geçirdi. Ekipler, Erzin Hürriyet Mahallesi Hanifi Soylu Bulvarı üzerinde yaptıkları operasyonlarda durumundan şüphelenilen bir araçta arama yaptı. Yapılan aramada toplam 30.010 paket kaçak sigara elde edilirken, elde edilen sigaralar ile ilgili 2 şahıs yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

erzin emniyet2

 Homend Antakya, TED Kolejlilere Boyun Eğdi

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi (TKBL)’nde mücadele eden başarılı temsilcimiz Homend Antakya Belediyesi, Ankara’da TOBB Spor Salonunda TED Ankara Kolejliler takımı ile karşılaştı. Deplasmanda oynanan ve heyecanlı anlara sahne olan maç sonrasında, bu önemli karşılaşma T ED Ankara Kolejliler 76-59’luk galibiyeti ile son buldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here