Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
72

gündem kısa2Hatay’ın İhracatında Yüzde 0,1’lik Artış Sağlandı

İlimiz Hatay’da, geçen yıl 2 milyar 083 milyon dolar ile ihracatla yüzde 0.1’lik artış sağlandı. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, bölgede yaşanılan tüm olumsuzluklara rağmen ihracatta gerileme olmamasının ve az da olsa artış sağlanmasının sevindirici olduğuna dikkat çekti. Vali Lekesiz; “Dileğimiz komşumuz Suriye’de yaşanılan olumsuzluğun bir an evvel sona ermesidir. Söz konusu karışıklığın bitmesiyle beraber ilimizin sahip olduğu potansiyelin hayata geçirilmesi için fırsatlar yeniden doğacaktır. Böylece ilimiz sahip olduğu pek çok değer açısından 81 il içerisindeki yerini çok daha iyi bir noktaya getirecektir” dedi.

Altunay ve Ray Açıkgöz İskenderun’da Sergi Açıyor

Ressam Yusuf Altunay ve Serap Ray Açıkgöz, İskenderun Samandağlılar Derneği (İSAD) ve La Femme Sağlık ve Güzellik Merkezi katkılarıyla ortak bir sergi açacak. 10-12 Ocak tarihleri arasında İskenderun Belediye Sanat Galerisinde üç gün süre ile resim ve mozaik sergisinde, yağlı boya ve mozaik tablolarından oluşan yaklaşık 60 eser sergilenecek. Açılış kokteylinin 10 Ocak 2014 Cuma günü saat 17.00’de yapılacak olan sergiye bütün sanatseverleri beklediklerini ifade eden Ressam Yusuf Altunay ile Serap Ray Açıkgöz, bu sergiye katkı sağlayan İSAD ve La Femme Sağlık ve Güzellik Merkezine teşekkürlerini ilettiler.

Lekesiz; “Eğitime Yapılan Yatırım İnsana Yapılan Yatırımdır”

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Narlıca Beldesi’nde yaptırılan İmam Hatip Lisesi ve Öğrenci Yurdu inşaatında incelemelerde bulundu. Vali Lekesiz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhittin Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek ile yüklenici firma temsilcilerinin de katıldığı incelemelerde ilgililerden devam eden çalışmalar hakkında bilgi alırken, iyi yetişmiş insan gücünün önemine vurgu yaptı. Vali Lekesiz; “Eğitime yapılan yatırım insana yapılan yatırımdır. Gençlerimizin en iyi şekilde eğitim almaları daha iyi bir gelecek açısından hayati derecede önem taşımaktadır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here