Kazım Gökmen, Vitrin, Toplum ve Siyaset

1
726

Kazım Gökmen, İskenderun, Dörtyol, Hatay, bölge illeri ve Ankara’nın tanıdığı renkli, kültürlü, sohbeti dinlenen, bilge bir şahsiyettir. Yarım asra yaklaşan akaryakıt istasyon işletmeciliği ve diğer ticari işlerindeki deneyimi, kırk yıla yaklaşan siyaset tecrübesi, onu her zaman toplumun vitrininde ve gündeminde tutmuştur.

Demokrat Parti (DP), Adalet Partisi (AP), Doğru Yol Partisi (DYP) kökenli olan Kazım Gökmen, 1994 yılında DYP’den Dörtyol Belediye Başkan adayı olmuştur. 1995 -1999 arası DYP İskenderun İlçe Başkanlığını başarıyla yürütmüş, 99 sonrası DYP Hatay İl Başkanlığı ’da yapmıştır.  Başta merhum Süleyman Demirel olmak üzere Ankara siyasilerinin daha doğrusu Türkiye siyaset sahnesinin etkin isimleriyle sürekli iletişim içinde olmuştur. Türk siyasi hayatının en etkin isimleriyle yeri geldikçe beraber olup, memleket meseleleri hakkında her daim fikrini ifade edebilme cesaret ve kabiliyetini sürdürüp, sosyalleşmeden geri adım atmamıştır.

*Hatay Milletvekilliği Direkten Döndü

1999 genel seçimleri öncesi, DYP’nin Hatay genelinde yapılan ön seçiminde, bölge birincisi, Hatay ikincisi olan Kazım Gökmen, DYP Hatay Milletvekili adayı olması beklenirken, kendisine yapılan net haksızlık ve kılıfına uydurulmaya çalışılan parti içi usulsüzlükler neticesi, milletvekili adaylığı engellenmiş, böylece DYP Hatay Milletvekili seçilme şansı direkten dönmüş, daha doğrusu bilerek direğe çarptırılmıştır! Özetle, siyasi centilmenliği ve siyaset dürüstlüğü birilerince onun aleyhine kullanılmıştır. Sonrasında DYP Hatay’da oy kaybına uğramış ve Hatay’da, milletvekili sayısı bir de kalmıştır…

*Doğru Yol Partisi Kapanınca

DYP üst düzey yetkilileri yaptıkları hata ve haksızlık neticesi rahatsızlıklarını hemen her ortamda dillendirip, Kazım Gökmen konusunda vicdanen rahat olmadıklarını belli eder davranışlar göstermişler ve Hatay’daki oy kayıplarına hayıflanır olmuşlardır. Siyasetçi Kazım Gökmen, siyaseten hakkı gasp edilmiş olsa da siyasete ve partisine küsmemiş, Doğru Yol Partisi’nin, Mayıs 2007’de kapanmasının ardından hemen o ay yani Mayıs 2007’de Ak Parti saflarına katılarak, 22 Temmuz 2007 erken seçimleri için Ak Parti Hatay Milletvekili aday adaylığı müracaatını yapmıştır. Aday adayı Gökmen 2007 yılında milletvekili adayı olamayınca, bu kez 2011 yılında tekrar Ak Parti’den Hatay Milletvekili aday adayı olmuş, teamül yoklamalarına katılmış ancak formaliteden ödeye geçmeyen yoklamalar neticesi yine aynı partiden milletvekili adayı olamamıştır.

medyatik-bakis6

*Her Daim Fikri Alınır

İşadamı ve siyasetçi Kazım Gökmen’in iş ve siyaset dünyasındaki deneyimini, narenciye ve tarım bilgisini bilenler, daha da önemlisi hoş sohbetini özleyenler, onun akaryakıt istasyonu içindeki ofisine uğrayıp hemen her konuda fikrini alırlar. İlaveten, siyasete hevesli ya da kıyıdan köşeden siyasete soyunmuş genç ve orta yaşlı isimler, ara ara Kazım abilerini ziyaret edip onun siyaseten yaşadığı tatlı ve acı deneyimlerini dinlerler. Kazım Gökmen, ofis içindeki kapalı bir odada, kimseye göstermeden vakti zamanı gelince kalkıp namazını da kılıp ibadetini kendince yapar ve bunun gösterişine asla girmez.

*Çok Zekidir…

Kabuğuna çekilmiş gibi görünen ancak aktivitesiyle hala diri olan Kazım Gökmen, güzel Türkçe konuşmasıyla da bilinir. Hem İstanbul Türkçesini hem de yeri geldi mi Dörtyol ve Hatay ağzını çok güzel konuşur. Çok zekidir… Ofisine gelenin ne için geldiğini sezer. Leb demeden leblebiyi anlar. Kendini çok akıllı sananlara renk vermez. Söğüşlenmeye canı isterse, rol icabı razı olur. Canı istemediği vakit, geçiştirir kendini uyanık sananları…

*Şairliği de Vardır

Kazım Gökmen’in şiirle de arası iyidir. Onu şair de sayabiliriz. Bana imzalı bir şiir kitabını hediye etmişti. O kitaptan birkaç şiir okuyunca, onun romantik yönünü de keşfetmiştim. Kazım Gökmen şair  olunca, haliyle iyi kalemden de anlar. Kalem sahibinin ne derece yazabildiğini, kısaca mesleki kabiliyetini önemli ölçüde bilir. Özetle, kaliteden ve markadan anlar…

*Tecrübesinden Yararlanılmalıdır

Kazım Gökmen, halkta karşılığı olan bir kişiliktir, siyasetçidir. Dörtyol, Erzin, Payas, İskenderun, Belen, Hassa gibi ilçelerde tabanı vardır. Almaya değil vermeye gelen adamdır. Halk, halk adamı Kazım Gökmen’i onaylarken nedense Ankara, Kazım Gökmen adını çizmektedir. Bu çizme daha ne kadar devam eder bilemem. Siyaseti dışardan seyreden hatta oğluna bile siyaseti tavsiye etmeyen Gökmen, aktif siyasete yeniden döner mi bilinmez ama özellikle sağ cenahtaki mevcut partiler ya da bu eksende kurulabilecek yeni siyasi partiler, Hatay’da “ciddi” milletvekili aday adayı veya Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı belirleme de güçlük çekerlerse, Kazım Gökmen’i sakın unutmasınlar.

Sayın Gökmen, her alanda, her platformda bilgi ve deneyimlerinden faydalana bilinecek bir bilgedir. Başarılar Kazım Gökmen. Sağlık ve varlık dolu günlerinizin, ışık saçan deneyimlerinizin devamını diliyorum…

1 YORUM

  1. Bu yazıyı yazan şahsa çok teşekkür ediyorum.Gerçekten çok doğru şeyler yazmış.Tek kelimeyle şahane.Kazım Gökmen gerçekten nadir bulunabilecek insanlardan.İmkanı olan ve tanıyanların uzak durmaması gereken bir şahsiyet.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here