Kaymakam Soytürk’ten 24 Temmuz Basın Bayramı Mesajı

0
88

“Basın, Demokrasinin Gelişmesini Sağlayan Kurumların Başında Gelir”

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, 24 Temmuz ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’ münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Kentimizde görev yapan basın mensuplarının, 24 Temmuz 1908 tarihinde Türk Basını’nda sansürün kaldırılması nedeniyle, her yıl 24 Temmuz günü kutlanan ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı tebrik ede Kaymakam Soytürk, basının, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleği olduğunu ve bu yönüyle de büyük önem arz ettiğini kaydetti.

Günümüzde her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşünün, modern dünyada tartışmasız kabul gördüğünü vurgulayan Kaymakam Soytürk, mesajında; “Bu yönüyle demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Yazılı, işitsel ve görsel kanallar aracılığı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunması, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir. İlçemizde ki basın-yayın çalışanlarının bu sorumluluk bilinciyle yaptıkları ve yapacakları duyarlı çalışmaların İlçemizin her alanda başarıya ulaşmasında büyük katkı sağlayacağına inancım tamdır.

Basının, demokrasinin vazgeçilmezi olduğu gerçeğini, 15 Temmuz tarihinde ülkemizde yaşanan menfur darbe girişimi sırasında bir kez daha idrak etmiş bulunuyoruz. Demokrasiye, birlik ve beraberliğimize sahip çıkarak, üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getiren yerel ve yaygın tüm basın kuruluşlarına ve mensuplarına bu vesileyle şükranlarımı sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; 24 Temmuz 2017 günü idrak edilecek olan Basında Sansürün Kaldırılışı’nın 109’uncu yıldönümü münasebetiyle, İlçemiz de faaliyette bulunan yazılı, görsel ve işitsel basın kuruluşlarımız ve ulusal haber ajansı temsilcilerimiz başta olmak üzere üstlendikleri sorumluluğun bilinciyle görev yapan tüm basın mensuplarımızın “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı candan kutlar, habere ulaşma ve haberi kamuoyuna ulaştırma çabalarında başarılar dilerim” şeklinde ifadelere yer verdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here