“Katil Sadece Polis Değil, Talimatı Verendir”

0
49

eğitim-iş açıklama24Eğitim İş Şube Başkanı Kuş, Berkin Elvan’ın Ölümüyle ilgili Bir Açıklama Yaptı…

Gezi olaylarında kafasına isabet eden gaz bombası nedeniyle hastanede 9 aydır verdiği yaşam mücadelesini kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan ile ilgili bir açıklama da Eğitim-İş Sendikası İskenderun Temsilciliğinden geldi. Temsilcilik Başkanı Hasan Kuş; “Çocuk 15 yaşında hayata gözlerini yumdu. Başbakan’ın “polis destan yazıyor” dediği günlerdi, acımaları yoktu, bir çocuğu daha öldürdüler, Gezi eylemlerinde ölen canların sayısı 8’e çıktı” dedi.

269 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Elvan’ın yaşam mücadelesini tüm ülke insanlarının umutla izlediğini ifade eden Kuş; “Küçücük bedeninin gücünden çok daha fazla dayanan Berkin’i AKP faşizmine kurban verdik. O’nun katili, sadece, çocuk bedenini düşman belleyerek gaz bombasını atan polis değil, “talimatı ben verdim” diye övünen cinayetleri kahramanlık destanı olarak adlandıran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Kötüler, önce o güzel çocukları alıyor ki umutlar yok olsun. Hayaller yok olsun. Ağaçları alıyor ki temiz ve güzel dünya düşü çöksün. Ancak bilmiyorlar ki Berkin ölmedi, Ali İsmail ölmedi, Ethem ölmedi. Ağaçlar yok olmadı. Bilmiyorlar ki Berkin, Ethem ve diğerleri hızla çoğalıyor bizim dünyamızda. Ağaçlar, telaşla boy atıyor, çiçekler tomurcuklarını saçıyor. 

Berkin’in gönlümüzde açtığı yara, hesabı sorulana kadar açık kalacaktır. Eğitim-İş olarak Elvan ailesinin acısını paylaşıyor, katillerden ve katilleri koruyan AKP iktidarından hesap sorulana kadar mücadele edeceğimizin bilinmesini istiyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here