Karasayar’ın 3 Mayıs Mesajı;

0
53

orhan karasayar3“İlkelerine Sadık Kalan Türk Basını, Saygın Bir Kurumsal Güçtür!

Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. 1991 yılından bu yana Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 3 Mayıs tarihinin ”Dünya Basın Özgürlüğü Günü” olarak kutlanmakta olduğuna dikkat çeken Karasayar, mesajında şunları ifade etti;

“Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bir kamu hizmeti ifa eden basının, çalışmalarını yürütürken özgür olması kaçınılmazdır. Basın özgürlüğü, anayasal hak olmasının ötesinde, demokrasimizin sağlıklı gelişimini ve devamı için de hayati bir önem taşımaktadır. Bilmek, hepimizin hakkıdır. Bilme hakkı için basın özgürlüğü korunmalıdır. Yazmak ve konuşmak, basını ve bizi özgür kılar. İlçemizde yerel basın organlarımızın gayret ve fedakârlığı toplumuzun dinamizmine her yönden güç ve ivme kazandırmaktadır.

Yaşadığı tüm zorluklara rağmen, fedakâr gayretleri ile dünyadaki emsallerine örnek olan ve mesleki ilkelerine sadık kalan Türk basını, üstlenmiş olduğu tarafsız ve doğru habercilik görev anlayışıyla ülkemizin saygın bir kurumsal gücü haline gelmiştir. Sürekli güçlenerek büyüyen, özverili çalışmalarıyla hepimizin gurur duyduğu Türk basınının her kademesindeki çalışanının, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü yürekten kutlar, saygılar sunarım.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here