Karasayar; “Milletimizin Gurur Günü!”

0
52

orhan karasayar3Türk Ordusu’nun İskenderun’a Girişinin 75’nci Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar; “Bugün, İskenderun’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 75’ci yıldönümü ve milletimizin gurur günü. Türk milleti, şanlı tarihinde bağımsızlık ve hürriyetine olan tutkusunu defalarca göstermiştir. Kahraman vatan evlatlarımızın bağımsızlık ve özgürlüğümüzün sağlanması yolunda verdikleri mücadeleleri takdir ve minnet duygularıyla anıyorum” dedi. Karasayar, mesajında ayrıca şu ifadelere yer verdi;

“Bu önemli günü; atalarımızın, vatan ve özgürlük aşkıyla her türlü tehlike, eziyet ve cefaya katlanan, gerektiğinde duraksamadan sevinçle ölüme koşarak, kendilerini kuşatan zulüm ve esaret zincirlerini paramparça etmesini sağlayan o büyük azim ve iman gücünün, emsalsiz fedakarlıklarının, kahramanlıklarının gençlerimiz tarafından da çok iyi bilinmesi, unutulmadan gelecek kuşaklara da aktarılması suretiyle yarınlarımızın teminatı olan gençlerin, özgüvenlerinin yükseltilmesi yoluyla bilim, teknoloji, kültür ve sanat alanlarında üstün başarılar elde ederek uygarlık yarışında, dün ecdadına ve öz yurduna yapılan saldırıları gerçekleştirenleri geçebilmesi için moral ve motivasyon sağlanması amacıyla kutluyoruz.

Milletçe, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emaneti, her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşıyacağız. Bir yandan cumhuriyetimizi geleceğe, dünya milletleri arasında hak ettiği yere taşımak için mücadele verirken, diğer yandan bizi millet yapan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya, yüceltmeye devam edeceğiz. Bu gurur günümüzde işgalcilerin esaret ve katliamlarına boyun eğmeyip, bağımsızlığı sağlayan ve yeni bir Cumhuriyet kuran başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, onun kahraman silah arkadaşlarına ve yüce Türk Milletine şükranlarımızı sunuyor, ruhları şad olsun diyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, İskenderun İlçemizin topraklarının düşman işgalinden kurtarılması yolunda canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygıyla anıyor, tüm vatandaşlarımıza en içten selam ve sevgilerimi sunuyorum.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here