“Kara Toprak Sana Hiç Yakışmadı Be Damla’m!”

0
499

damla anma1Geçtiğimiz Hafta Dershane Penceresinden Düşerek Hayatını Kaybeden Damla İçin Okulunda Tören Düzenlendi…

25 Nisan tarihinde eğitim gördüğü özel bir dershanede 5. kattan düşerek hayatını kaybeden ortaokul öğrencisi Damla Bahçecioğlu’nun nasıl düştüğü halen tartışma konusu olurken, dün okulunda bir anma töreni düzenlendi. Törende aynı okulda eğitim gören Kuzeni Ulaş Sabahoğlu’nun konuşmaları katılımcıları gözyaşına boğdu. Sabahoğlu; “Damla bir gün öldü ama onlar her gün ölecekler” diyerek sistemde de bulundu.

Namık Kemal Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi olan Damla Bahçecioğu için okul bahçesinde düzenlenen anma törenine Damla’nın anne ve babası, kız kardeşleri ve yakınları da katıldı. Töreni gözü yaşlarıyla izleyen Damla’nın annesinin güçlükle ayakta durduğu gözlendi.

Damla Bahçecioğlu’nun 8-D sınıfının ablası olduğunu söyleyen Okul Müdürü Hasan Kır; “Fidanımız olan ve derslerinde başarılı, akıllı ve yüzünden gülücükler eksik olmayan Damla’yı elem verici kaza sonunda kaybettik. Onu kaybetmenin üzüntüsünü halen içimizde yaşıyoruz. Bu töreni de biraz olsun içimizdeki acıyı dindirmek için gerçekleştiriyoruz. Üzüntü içindeyiz ama hayat devam ediyor” derken, kederli ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

damla anma2

Damla’nın öğretmenlerinden Sabahattin Eler de, Damla’yı anlatırken; “Çalışkan kişiliğini ortaya çıkaran, gülüşleri ve neşe dolu oluşu en önemli özellikleriydi kendisinin. Ayrıca ödün vermediği Atatürk ve Cumhuriyet sevgisiyle doluydu. Bizler onu hep o güzel haliyle hatırlayacağız. İnanıyorum ki oda hep bizimle burada yaşayacaktır” dedi.

Kuzeni Ulaş Sabahoğlu da Damla için yazdığı duygu yüklü mektubu okurken, gözyaşları sel oldu. Damla’ya; ‘ailemizin gururu, meleğimiz ve gözbebeğimiz’ olarak hitap eden Ulaş Sabahoğlu; “Biz heyecanla beklediğimiz sınava seni göndermeyi ve başarıyla bu sınavı geçmeni beklerken, sınav günü son nefesini verdin. Bütün sevenlerin, arkadaşların seni son yolculuğuna uğurlamaya geldi. Ne kadar çok sevenin varmış be Damla’m. Bir kez daha seninle gurur duydum. Şimdi kendimi teselli ediyorum. Allah demek ki seni bizden daha çok sevdi ve yanına aldı. Sen; günahsız, tertemiz, masum yüreğinle hiç şüphem yok ki Allah’ın cennet katındasın.

damla anma3

Kara toprak sana hiç yakışmadı be Damla’m! Şimdi kim bana okula giderken yoldaşlık edecek. Ben emimin ki bu gidişin, senin elinden değildi. Çünkü sen hayat doluydun. Buna sebep olanlar, umarım vicdanlarının yangınlarında yanarlar. Damla bir gün öldü ama onlar her gün ölecekler. Melekler yoldaşın olsun. Sana söz veriyorum; bıraktığın bayrağı biz devralıp, gururla taşıyacağız. Senin gibi örnek bir öğrenci olmaya devam edeceğiz” dedi.

Sınıf arkadaşı Ebru Çakma “Melekler ölmez” derken, Şimal Urlu ise; “Sınavda senin öldüğünü duydum. Seni güler yüzünle hatırlayacağız” dedi.

“Kelimelerin bittiği yerdeyiz” diyen Okul Rehber Öğretmeni Murat Tekkılıç da; “Bu olay yetişkinler ve çocukları üzerinde buruk bir acı bıraktı! Onu anlatmaya sözler yetmiyor. Ama hayat devam ediyor, yası tutup hayatı dolu-dolu tutup birlikte yaşayalım” dedi.

Konuşmaların ardından Damla’nın sınıfına geçilerek, sırası üzerine fotoğrafı ve çiçek bırakıldı. Damla’nın acılı anne ve babası da Damla’nın sırasına oturdu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here