Demir; “Türk Metal, Hatay’da Barışı Bozan Taraftır!”

0
232

çelik-iş açıklama3Çelik-İş’ten Bir Gövde Gösterisi Daha!

Çelik-İş Sendikası’nın İsdemir Karayolları Sahası içinde düzenlediği bilgilendirme toplantısı yağışlı havaya rağmen coşkulu geçti. Vardiya çıkışı sahayı dolduran Çelik-İş üyesi işçiler kararlığını da ortaya koydu. Çelik işçisi attığı sloganlarla net bir tavır sergiledi.

İşçilerin ‘Sarı Sendika Türk Metal duysana, gel burada sayımızı saysana!’ ‘Tüm oyunlara rağmen, inadına Hak-İş, inadına Çelik-İş’ sloganları altında konuşan Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Demir; “Barış kenti Hatay’da, Türk Metal Sendikası barışı bozan taraftır” değerlendirmesinde bulundu.

Düzenlenen bilgilendirme toplantısına Şube Başkanı Mehmet Demir’in yanı sıra Şube Sekreteri Mehmet Güngör, Şube Mali Sekteri Murat Kayış, Şube Teşkilatlandırma Sekreteri Ender Keser, Şube Eğitim Sekreteri Rifat Alpboğan ve vardiyadan çıkan çok sayıda Çelik-İş üyesi işçi katıldı. Toplantının açılış konuşması Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Sekreteri Mehmet Güngör tarafından yapıldı.

çelik-iş açıklama4

Daha sonra konuşan Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Demir, sözlerinin hemen başında İsdemir Genel Müdürü Recep Özhan’a geçmiş olsun dileklerini iletti. Yağan yağmurun berekete işaret olduğuna da değinen Demir; “1800 derece sıcaklıkta çelik üretip evine ekmek götüren yiğit çelik işçileri, hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum. Öncelikle Genel Müdür Sayın Recep Özhan beye geçmiş olsun diyor acil şifalar diliyorum. İsdemir’de bir süredir iki sendikanın yetki mücadelesi başlamıştır. Böyle bir mücadele 15-20 gün olur ve sonra bir şekilde son bulur. Oysa İsdemir’de söz konusu mücadele tam sekiz aydır sürmektedir. Burada artık sendikal mücadelenin dışına çıkılmış adeta iş sendikal savaşa dönüştürülmüştür.

Üretirken alın teri bir birine karışan işçiler, bir birine selam vermez, aynı masada çay içmez olmuşlardır. Barış kenti Hatay’da, Türk Metal Sendikası barışı bozan taraftır. Çelik-İş Sendikası İskenderun Şubesi olarak sizlere doğru bilgiler veriyoruz. Diğer sendika son olarak 1 Mayıs  2014 tarihini vermişti. 1 Mayıs’ta balonları patladı. Takke düştü, kel göründü. Onca yaygaradan sonra dağ fare doğurmuştur” diye konuştu.

Üye Sayısını Belgeleyin İstifa Ederiz!

30 Nisan’daki tespite göre sendikaya üye işçi sayısının 3 binin üzerinde olduğuna da değinen Demir; “Çelik-İş’ten ayrılanların toplam sayısı da 1.300 kişi civarındadır. Malum sendika burada yetkiye değil yetkisizliğe oynuyor. Bunlar Karabük’te, Kardemir’de bunu başardılar. Yetkisizlik ardından 307 işçi kardeşimiz işlerini kaybettiler. Malum sendikanın genel başkanı o gün bugündür daha önce güvence verdiği işçilerin telefonlarına bakamıyor. Üç yıl sonra Kardemir’e Çelik-İş geldi ve iki sözleşmeyle toplamda  %68 zamla işçilere biraz nefes aldırdı. Bu nedenle diyorum ki işçi kardeşlerim oyuna gelmeyin, birliğinizi bozmayın.  Birliğin bozulduğu yerlerde olumsuzluklar direk işçilere yansır.

Buradan Türk Metal Genel Başkanı Kavlak’a sesleniyorum. İsdemir için açıkladığınız 2.261 üye sayınızı belgelediğiniz an, ben yarın sabah yönetim kurulu üyeleriyle birlikte istifaya hazırım. Bu sayıyı ispat edemezlerse, ben de onlara iş barışını ve huzuru bozmaya hakkınız yok derim. Ayrıca malum sendikanın Genel Başkanı, sendikalarından ayrılan Yavuz Gökçe’nin iddialarına cevap vermek zorundadır. 

Sevgili kardeşlerim, kızgınlık, kırgınlık ya da başka sebeplerden sendikamızdan ayrılan arkadaşlarımıza sesleniyor ve ‘gelin bir olalım’ diyorum. Hepinize, en az tüketenler kadar emekçi ve işçilerin de saygı duyduğu bir yaşam diliyorum. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here