Kaldırımı, Yayaların Kullanımına Açalım!

0
125

Kentin en işlek caddelerinden biri olan Namık Kemal Caddesi üzerinde bulunan 2 katlı eski bina, can güvenliği nedeniyle sacdan yapılan inşaat perdeleriyle çevrelenmiş, ancak eski yapının önündeki kaldırımda bu perdeleme nedeniyle yaklaşık 6-7 yıldır işgal altında bırakılmış. Duyarlı vatandaşlar başka bir çözüm yolu ile bu kaldırımın genişletilerek kullanıma açılmasını istiyor.

Namık Kemal Ortaokulu ile 5 Temmuz İlköğretim Okulu arasında bulunan bu binanın etrafı inşaat perdeleri ile çevrelenerek herhangi bir kazaya mahal vermemek adına önlem alınmış ancak vatandaşlar burada bulunan kaldırımı kullanamıyor ve tek sıra halinde geçiş yapmak zorunda kalarak adeta eziyet çekiyor.

Alınacak başka bir önlemle bu kaldırımın daha kullanılır hala geleceğine işaret eden duyarlı vatandaşlar; “Burada kolaycılığa kaçılmış! Özellikle öğrenci ve velilerin sıkça kullandığı, okul giriş ve çıkışlarında büyük bir yoğunluk yaşandığı bu caddede, bu inşaat perdelerinin kaldırılması, yaya trafiğinin rahatlaması ve çirkin görüntünün de ortadan kalkması bakımından yararlı olacaktır. Yıllardır bu kaldırımın işgaline seyirci kalınması bizleri hayretler içinde bırakıyor” şeklinde görüş belirttiler.

Duyarlı vatandaşlar ilgililerin daha pratik bir çözüm bulmaları şartı ile bu kaldırımın daha kullanılabilir bir hale gelmesini istediklerinin altını çizerek; “Bu kaldırım, yayaların daha rahat kullanabilecekleri hale getirilmeli. Zaten yoldaki trafik sıkışık bari kaldırım trafiği daha akıcı olsun” diyerek ilgililerin bu konuya daha duyarlı davranmalarını istediler. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here