Kahraman; “İsdemir’de Tehlikeli Bir Oyun Oynanıyor!”

0
101

hakan kahraman3CHP’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Hakan Kahraman,  4 bin işçinin greve çıktığı İsdemir’de yönetimin “grev kırıcılığı” yaparak tehlikeli bir oyun oynadığını söyledi.

Kahraman, alın teri ve emeğini ortaya koyarak çalışan işçilerin AKP zihniyetiyle yok sayıldığını, işçilerin haklı taleplerinin hiç birinin kabul edilmediğini ve adeta greve zorlandıklarını söyledi. Grevden sonra paniğe kapılan yönetimin, her türlü faşizan yöntemlerle işçiler aleyhine kara propaganda yürüttüğünü anlatan Dr. Hakan Kahraman; “Utanmadan, sıkılmadan alın teriyle emeğiyle çalışan işçilerin aldığı ücretleri yüksek gibi göstererek itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. AKP’nin nasıl bir emek ve emekçi düşmanı olduğunu İsdemir işçileri tüm Türkiye’ye gösterdi” diye konuştu.

Toplumsal Barışa Dinamittir

Yönetimin şimdi de grev kırıcılığı yaparak tehlikeli bir oyun oynağına işaret eden Hakan Kahraman; “4 bin emekçiyi ve ailelerini yok sayarak, onları ‘zaten yüksek ücret alıyorlar’  diyerek itibarsızlaştırmak;  Hatay’da toplumsal barışa dinamit koymaktır. İsdemir yöneticilerinin aldıkları paraları ve kazançları görmezden gelenlerin gözünü emekçinin alın terine dikmesi de çok manidar” açıklamasında bulundu.

Haklı Davalarını Destekliyorum

CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Hakan Kahraman, demokratik yöntemlerle, hak arayışına çıkan işçilerin anında olduğunu belirterek; “Alın terinin, emeğinin hakkını arayan İsdemir işçilerinin haklı davasını destekliyorum ve onların yanındayım. Hatay, işçisiyle memuruyla, köylüsüyle esnafıyla direniyor. AKP dayatmalarına boyun eğmeyeceğiz. Hataylı da işçilerimiz gibi direne direne kazanacak” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here