Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi Arsuz’da da Tanıtıldı

0
150

arsuz kadın eğitimi1Kaymakam Baysal; “Bende Gönül Elçisiyim!”

İlköğretim ya da ortaokul mezunu olup okuma imkânı bulamayan kadınların, Mesleki Açık Öğretim Liselerine gönderilerek ‘Meslek Lisesi Mezunu’ olmalarını ve istihdam edilmelerini sağlamak amacını taşıyan “Gönül Elçileri ve Kadınlar  İçin Mesleki Eğitim Projesi” tanıtım toplantısı Arsuz ilçesinde de yapıldı.

Gümüş Otel Toplantı Salonunda gerçekleşen programa Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal ve eşi Hacer Baysal, Belde Belediye Başkanları ve eşleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz, Kurum Müdürleri, Köy ve Mahalle Muhtarları ile çok sayıda davetli katıldı.

arsuz kadın eğitimi2

Proje tanıtım programında konuşan Arsuz Kaymakamı Baysal, projenin temel amacının kadınların bilgi ve becerilerini geliştirmesine katkı sağlamak olduğunu ifade etti. Kadınların sosyal ve ekonomik alanda daha etkin olması gerektiğine işaret eden Baysal; “Gönül Elçileri Projesi’nin ikinci  aşamasındaki hedefi toplumun kalkınması için; eğitim sisteminin dışında kalmış kadınlara ikinci bir şansı vermektir. İlçe Kaymakamlığı olarak konuyla ilgili her türlü desteği sağlayacağız” şeklinde konuştu ve kendisinin de bu projede Gönül Elçisi olduğunu ifade etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here