Kabotaj Hakkı 91 Yıl Önce Bugün Verildi

0
188

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı bugün kutlanıyor. Kabotaj hakkının Türk Bayrağına ve Ulusuna verildiği tarih olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 91. yıldönümü kentimizde çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Kabotaj Bayramı dolayısıyla bugün, Deniz Kuvvetleri bağlısı modern savaş gemileri, İskenderun Askeri Limanı’nda Saat: 10.00-12.00 ile 14.00-17.00 arasında, İskenderun Deniz Müzesi Komutanlığı tarafından saat 09.00-17.00 arasında Deniz Müzesi halkımızın ziyaretine açılacak. Saat 13.00’de Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde İskenderun Vali Zeki Şanal Kapalı Yüzme Havuzu’nda çeşitli kategorilerde yüzme müsabakaları yapılacak, akabinde dereceye girenlere ödülleri verilecek. Saat 16.00’da Yelken Kulübü koordinesinde Yelken Kulübü ile Deniz Üs Komutanlığı arasındaki deniz sahasında lazer ve optimist dallarında yelken gösterisi yapılacak, yelken yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verilecek.

Bayram münasebetiyle çelenk sunma töreni ise akşam saatlerinde gerçekleştirilecek. Bugün saat 19.00’da Atatürk Anıtına Liman Başkanlığı ve Deniz Ticaret Odası’nın Çelenkleri sunulacak. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile Şanlı Bayrağımızın göndere çekilmesi ile devam edecek olan buradaki törende, Deniz Ticaret Odası Temsilcisi tarafından, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacak. Törende son olarak, Atatürk Anıtı arkasında Belediye İskelesi’nden Şehit Denizciler anısına denize çelenk sunulacak ve saygı duruşunda bulunulacak.

Saat 20.00’de Anıt Alanı’nda kurulacak stantlarda halkımıza, balık ekmek ve tatlı ikramı ile çocuklara yönelik palyaço gösterisi yapılacak. Saat 21.30’da Atatürk Anıtı ile Yelken Kulübü arasındaki deniz alanında fener alayı düzenlenecek. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here