Battı-Çıktı’ya İlk Kazma Bugün Vuruluyor

0
309

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından İskenderun kent trafiğine kalıcı çözüm bulmak amacıyla başlatılan ‘PAC Meydanı ile Tayfur Sökmen Bulvarı’  arasındaki battı-çıktı kavşak projesi bugün start alıyor. 180 gün içerisinde bitirilerek hizmete açılması planlanan projenin trafiği oldukça rahatlatacağı öngörülüyor.

30 Haziran Cuma günü gece yarısından itibaren trafiğe kapatılan yollarda ulaşımın sürdürülmesi, vatandaşların mağdur olmamaları için  ve  proje kapsamında yapılacak çalışmaların aksamadan devam etmesi amacıyla ekipler 24 saat görev başında olacak.

Çalışmalar sırasında herkesin fedakarlık yapması gerektiğini ifade eden HBB 3’üncü Bölge Zabıta Müdürü Ahmet Keskin, ilgili kurumların katkılarıyla yaptıkları ve üç hafta süren toplantılar sonucunda belirledikleri alternatif yol güzergâhlarına vatandaşların dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

Keskin; “Kente giriş ve çıkış olmak üzere 2 ana kademede çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Özellikle toplu taşıma araçlarının trafik akışını belirleme konusunda hassas davrandık. Belirlediğimiz güzergâhlarda toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlarımız kent merkezine doğru biraz yürümek zorunda kalacaklar. Cefa çekmeden sefa sürülmez. Bu konuda vatandaşlarımız kadar dolmuşlar  ve çevre esnafımıza da büyük görev düşüyor. Bu proje bittiğinde İskenderun’un en az 40 yıllık trafik sorununu çözmüş olacağız. Bu projeye hep birlikte sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

HBB Ulaşım Dairesi Başkan Vekili Nuri Baycan ise yaptığı kısa değerlendirmede amaçlarının projeyi belirlenen sürede bitirmek olduğunu belirterek, “Aksaklık veya yanlış bir uygulama olursa değiştirmek ve düzeltmek mümkündür. Sizlerin önerileri doğrultusunda sıkıntıların giderilmesi için gerekli çalışmaları yapacağız. Önemli olan vatandaşımızın trafik sorununu kalıcı olarak çözmektir. Sıkıntıları birlikte göğüsleyip düzlüğe çıkacağız” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here