JICA Heyeti ve Gençlik ve Spor Bakanlığı İşbirliğiyle ‘Afet’ Eğitimi

0
15

JICA Heyeti ve Gençlik ve Spor Bakanlığı İşbirliğiyle Yürütülen  2 Gün Süren Afet Eğitiminde Sona Gelindi!

Japonya’dan gelen JICA heyeti ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın işbirliğinde düzenlenen afet eğitimi İskenderun Gençlik Merkezinde gerçekleşti. Yürütülen proje kapsamında İstiklal Makzume Anadolu Lisesi öğrencileriyle 2 gün süren afet eğitiminin sonuna gelindi.

Katılımcı gençler, Gençlik Merkeziyle protokolü olan İstiklal Makzume Anadolu Lisesinden İskenderun Gençlik Merkezi kurs ve faaliyetlerine katılmış gençlerden seçildi.

Stres yönetimi, psikolojik destek, afetlerin mekanizması, afetlere hazırlıklı toplum temalı modüllerde felaket sonrası yaşanılan his ve düşüncelerin olağan olmasının bildirilmesi, afetlerin mekanizmasının öğrenilmesi, afetlere hazırlıklı olmanın öneminin vurgulanması ve gençlerin eğitime etkinlik ve oyunlarla daha fazla katılmasını sağlayarak bilgilerin kalıcı olmasını sağlamak hedeflendi.

Oyunlar ve uygulamalarla birlikte gençlerin aldığı bu iki günlük eğitimde öğrenciler keyifli bir şekilde verim aldıklarını ifade ettiler.

Gerçekleşen eğitim hakkında açıklamalarda bulunan İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin; “Depremden sonra bilinçli ve duyarlı toplum oluşturmak için JICA heyeti ile güzel bir işbirliğimiz oldu. Gençlerimiz dolu dolu 2 gün geçirdi. Bu süreç içerisinde birbirinden farklı etkinliklerle eğlenirken öğrendikleri bir eğitim aldılar.  Gençlerimizi afete duyarlı olmaları ve bilinçlendirmek adına gerçekleştirdiğimiz bu projeyle çok güzel geri dönütler aldık. Merkezimiz olarak gençlerimizin her zaman yanındayız ve her konuda gelişip öğrenebilmeleri için elimizden geleni yapacağız” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here