İyi ki Futbol Varmış (3)

0
65

Değerli okurlarım, futbolun iyi yanları oldukça fazla olduğu konusunda epeyce yol aldık dünkü sayımızda. Bir yenilgiden sonra, kaybettik, yıkıldık, çöktük, bittik edebiyatları ile karışık, lügatler parçalanırken, bir yengi ile her şey hemen değişiveriyor. Onurlu mücadele, diriliş, bu bizim ayak seslerimiz, herkes bizi konuşacak, vs. vs. vs.

Yani, bu ülke ve de toplum adına bir çaba göstermeden, delilik, akıllılık fark edilmeden, kazanıyorsunuz. İşte, futbolun güzelliği burada, bir şey yapmadan kazanıyorsunuz. Özel bir çaba göstermeden yeniyorsunuz, yattığınız yerde galip geliyorsunuz. Bu sektör, tam bizim milli karakterimize göre… Bunun peşini bırakmayalım.

Sporda alkış ve yankısı… Sporda başarılı olmuş sporcuları veya sahadan galibiyetle ayrılan futbol takımlarını alkışlamak, onları bir sonraki maça motive eder. Sahne alan sanatçıların o anda en önemli istekleri izleyenlerinden doyasıya alkış almaktır. O alkış çok şeyden önde gelir. Bir de, öyle alkışlar vardır ki çocukların istikballerini zifiri karanlığa bürünür.

Şurada, burada küçük çapta hırsızlık yapıp da alkışlanan çocuklar, 10-15 kez tutuklanmışlar. Bir o kadar da tutuklanmaktan yırtmışlar. Bu alkış çok tehlikelidir. Alkış motivasyon aracıdır. Bir çocuk yumurta çaldı diye alkışlanırsa, ertesi günü tavuk çalar. Alkış alan çocuğum göğsü kabarır, yaptığının nasıl bir şey olduğundan bihaberdir. Bu anlamsız alkış devam ederse, tavukla başlayan bu iş, keçi, koyun, inek ve sürüler, alkış alma uğruna devam eder gider, onu alkışlayan ard niyetliler, yaptığının yanlış olduğunu, hırsızlığın yüz kızartıcı bir şey olduğunu söyleseler, bakalım o çocuk o yanlışlara düşer mi?

Futbol takımlarının alt yapılarında oynayan gençleri, iyi hareketlerinden dolayı alkışlarsak, o çocuk yalnız olmadığını anlar ve yaptığı işe dört elle sarılır. Muhtemelen ahlaklı ve iyi bir sporcu olur. Bazı taraftarların zamansız protestoları, o futbol takımını nasıl ters yönde etkilediği bilinen bir gerçek.

Konumuz alkış olmamakla beraber, onun da dozunu kaçırmayıp, tadında bırakmakla faydalar vardır demeye çalışıyorum. Sporcuların, gençlerin iyi yetişmelerinde eğitimin önemli katkıları vardır. Bunu da yarın anlatacağım.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here