İTSO’da 3. Etap Girişimcilik Kursu Yoğun İlgi Görüyor

0
49

itso-girişimcilik2İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ile KOSGEB arasında yapılan protokol ile yeni iş kurmak isteyen girişimcilere yönelik KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursunun 3. Turuna başlandı. 29 Temmuz 2013 tarihi itibariyle Eğitmen Serdar Vayısoğlu tarafından verilmeye başlanan kursların üçüncü etabında kursiyerlere mesleki eğitimler teorik olarak veriliyor.

Girişimcilik eğitiminin üçüncü etabına katılarak kursiyerlere bilgiler veren İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen; “Amacımız, ilçemizde iş fikri ve girişimcilik ruhuna sahip olup, sermaye gereksinimi duyan girişimci adaylarının önünü açmaktır. Girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması ile başarılı işletmelerin kurulmasını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sonucunda sertifika almaya hak kazanan kursiyerler bu girişimcilik eğitimiyle işveren olma yolunda ilk adımını atmış olacaklardır” dedi.

 İTSO Meclis Başkanı Ugutmen, kursiyerlere yönelik yaptığı açıklamasında, 70 saatlik eğitimin sonucunda girişimcilerin 30.000 TL hibe desteğinden, 70.000 TL sabit yatırım (2 yıl ödemesiz faizsiz ) kredi desteğinden yararlanacaklarını hatırlattı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here