Esnaf Odaları Bir Araya Geldi

0
59

hesob toplantıHatay Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Kadir Teksöz başkanlığında, Samandağ, Yayladağı ve Antakya Meslek Odaları bir araya geldi. Toplantıda, Esnaf ve Sanatkarların genel sorunları, çözüm önerileri, istek ve talepleri masaya yatırılarak fikir alış verişinde bulunuldu.

18-22 Eylül 2013 tarihinde İzmir’de yapılacak Hatay günlerinde, dünyada örnek ve değerli Samandağ Ney kamışının tanıtımı, ayrıca gar sabunu, zeytinyağı, ipekçilik, nar ekşisi, ayakkabıcılık, mobilya aksesuar, sıcak demircilik, süt ürünlerinin ön plana çıkarılmasına karar verildi.

Toplantıda konuşan HESOB Başkanı Kadir Teksöz; “Mart ayında Büyükşehir olmamıza rağmen basit usulde verginin ilimizde devam etmesi talebi Adalet Bakanı Sayın Sadullah Ergin’e iletilmiş ve çalışmalar neticesinde gerçekleşmiştir. Kendilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca, Bağkur’dan emekli olup da vergi kaydı devam eden emekli Esnaf ve Sanatkarlarımızın malumlarınız üzere aylıklarından % 15 kesinti yapılmaktadır. Bunun kaldırılması için TESK Genel Başkanımız Sayın Bendevi Palandöken önderliğinde Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a iletilmiştir. Çözüleceği konusunda hiçbir endişemiz yoktur” dedi.

Toplantıda ayrıca, 23-25 Eylül 2013 tarihinde Hatay’da kutlanacak olan Ahilik Bayramıyla ilgili bilgiler aktarıldı. Esnaf Bayramının coşkulu bir şekilde kutlanması için ummalı çalışmalar yapılmasına karar verildi. Hatay ve ülkemiz için birlik ve beraberlik mesajları verilerek toplantı son erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here