İTSO Ocak Ayı Meclisi Yapıldı

0
64

itso-ocak1İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) 2014 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen başkanlığında toplanan Mecliste gündemdeki konular değerlendirdi.

Meclis toplantısında gündem dışı söz alan İTSO Meclis üyesi Sezer Kara, son bir yıldan bu yana ülkemizde yaşanan krizlerin esnafa yansımaları, bankaların esnaflar ile ilgili çalışmaları hakkında bilgiler verdi. İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, 2014 yılının ilk Meclis toplantısında yaptığı konuşmasına 2013 yılının Ocak-Kasım dönemi değerlendirmesiyle başladı.

Türkiye ve Hatay’a ait, Türkiye İstatistik Kurumu’nun resmi internet sitesinden alınan istatistiksel verileri paylaşan Yılmaz; “2013 yılının ilk 11 ayı dikkate alındığında ülkemizin toplam ihracat tutarı 138 milyar 710 milyon dolarken, Hatay’ın toplam ihracat tutarı 1 milyar 718 milyon dolardır. 2013 yılının İlk 11 ayında İTSO’ya tasdik olunarak İskenderun’dan toplam 1 milyar 315 milyon dolar tutarında ihracat gerçekleştirilmiştir. Geçen yılın ilk 11 ayında 1 milyar 636 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirilmiş olup, 2012 yılının aynı dönemine oranla ihracatımızda yüzde 19’luk bir düşüş gözlenmektedir” dedi.

İskenderun’un ihracat verilerini detaylı olarak açıklayan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, en çok ihracat gerçekleştirilen ilk on ülkeyi sıraladı.

itso-ocak2

Türkiye’nin son yıllarda birçok açıdan büyük mesafeler aldığına vurgu yapan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Gerek ekonomik büyüme rakamları gerekse ülkemizin iç huzuru açısından belli bir düzeye geldik. Ancak bu ilerlemenin sürdürülebilir olması için siyasi ve ekonomik istikrarın sağlanması şarttır. Ayrıca demokrasinin gereği olan güçler ayrılığı ilkesinin tam manasıyla uygulanması gerekmekte, kişilerin hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınması hiçbir istisna gözetilmeksizin uygulanmak zorundadır” dedi.

Küresel ekonominin Türkiye geneli ve İskenderun’a yansımalarına değinen İş adamı Recep Ekinci de, Otistik çocukların korunması gerektiğine dikkat çekerek, Türkiye’de en çok tartışılan konulardan birinin Otistik olduğuna vurgu yaptı. İskenderun’un ekonomik potansiyeli çok büyük ancak çok pahalı bir şehir olduğunu belirten Ekinci yaptığı ekonomi değerlendirmesinde; “İskenderun arazi, gayrimenkul başta olmak üzere birçok konuda pahalı. Tüm bunlara rağmen İskenderun’da mozaik çok güzel… Değişik din ve mezhepten insanlar bölgemizde barış ve kardeşlik içerisinde yaşamaktadırlar. Bu mozaik İskenderun için çok önemlidir. Bunun yanında İskenderun’un çok güzel coğrafyası var. Denizi ile dağı ile yaylası ile çok önemli avantajlara sahip bir şehirde yaşıyoruz. İskenderun’daki iş adamlarımızın girişimleri ve yaptıkları projelerin pazarlanmasında kent insanından çok dışarıdan müşterilerin bölgemize kazandırılması gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

İTSO’nun 2014 yılının ilk Meclis Toplantısının sonunda 2013 yılı Aralık ayı mizanı oy birliği ile kabul edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here