İskenderun’da Civelek, Arsuz’da Culha!

0
99

chp adayları2Günlerdir beklenen isimler belli oldu. 30 Mart yerel seçimlerinde adayını belirlemek için toplanan CHP Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) İskenderun’da Dr. Yusuf Civelek’i aday gösterdi. Arsuz’da da Nazım Culha ismine onay çıktı. Belirlenen isimler Parti Meclisinin de onayına gönderildi.

CHP Merkez Karar Yürütme Kurulu belediye başkan adaylıklarını belirlemek üzere son bir değerlendirme toplantısı yaptı. Yapılan bu toplantıdan gelen bilgiler doğrultusunda CHP’nin İskenderun Belediye Başkan Adayı mevcut başkan Dr. Yusuf Civelek oldu. Arsuz’un da Nazım Culha’ya emanet edildiği öğrenildi.

Dr. Yusuf Civelek’le İskenderun’da ikinci kez seçime gidileceği, Hatay’da en sancılı yer olarak nitelendirilen Arsuz için ise ön seçimden çıkan dört isim arasında yer alan Elektrik Mühendisi Nazım Culha’da karar kılındığı edinilen bilgiler arasında yer aldı.

Bilindiği üzere CHP daha önce Altınözü Hüseyin Fansa, Antakya Hasan Ramiz Parlar, Dörtyol Mete Han Duduoğlu, Kumlu Ekrem Baldıran, Reyhanlı İbrahim Durmuş, Samandağ Mithat Nehir olarak adayını belirlenmişti. Payas’ta ise Tuncer Sümer, Erzin’de Ali Büyükel, Defne’de de Dr. İbrahim Yaman’ın adaylık biletini aldığı dillendirilirken, Hassa, Kırıkhan, Yayladağı, Belen’de adayların henüz belirlenemediği göze çarptı.

Öte yandan, CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz’ın MKYK’nın kararına tepki gösterdiği ve istifasını genel merkeze sunduğu ileri sürüldü. Ayrıca, Ercüment Kimyon’un ise Halkların Demokratik Partisi’nden İskenderun Belediye Başkan adayı olduğu iddiaları da kamuoyunda dillenmeye başladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here