İSTE Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tolga Depci’ye Bilim Ödülü!

0
308

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik Temel Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tolga Depci, Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı’nca verilen Bilim Ödülü’nün sahibi oldu.

Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı (YMGV), madenciliğin geliştirilmesine yönelik bilimsel araştırma, tez ve bilimsel yayın yapanlar ile üstün hizmetleriyle madenciliği ve vakfı destekleyen ve ilerlemesini sağlayan kişi ve kuruluşları ödüllendirmeye devam ediyor. Vakfın geleneksel olarak her yıl düzenlediği ödül töreninde İskenderun Teknik Üniversitesi Mühendislik Temel Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tolga Depci, 2016 Yılı Bilim Ödülü’ne layık görüldü.

20 Mayıs’ta İstanbul Hilton Bosphorus Otel’de gerçekleştirilen ödül töreninde, yaptığı bilimsel çalışmalardan dolayı 2016 Bilim Ödülü İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik Temel Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tolga Depci’ye 2016 Yılı Bilim Ödülü verildi.

Ödül töreninde duygu ve düşüncelerini ifade eden Doç. Dr. Tolga Depci; “Gelişmiş ülkelerin günümüzdeki teknoloji ve refah düzeyine ulaşmalarında en etkin rolü şüphesiz ki madencilik sektörü oynamış ve oynamaya devam etmektedir. Ülkemizin kalkınma ve ekonomik gelişiminde önemli yeri olan madencilik alanında bir akademisyen olarak bir nebze de olsa katkı koymak için yapmış olduğum çalışmalarımın, Türkiye Madenciliğinin en önemli kuruluşlarının başında gelen Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı tarafından ödüle layık görülmesi beni çok mutlu etti. Bundan sonra da, özellikle Üniversitemizin Teknoversite vizyonumuza yakışır bir şekilde, hayırlısı ile daha fazla katkı koyabilmek, nice başarı ve ödüllere imza atabilmek için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here