İşte Kanıtlı İhbar, Çöz Çözebilirsen!

0
136

hurdacılara ihbar1Zabıta Müdürlüğünün ‘Hurdacıları İhbar Edin” Çağrısı Tepki Çekti

İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğünün “Hurdacıları İhbar Edin, Yakalayalım” çağrısına vatandaşlardan oldukça yoğun tepkiler geldi. Vatandaşlar, zaten sokak-sokak dolaşan hurdacıların zabıtalara görünmemesinin düşündürücü olduğuna işaret etti.

Kentimizde, hurdacıların ve seyyar satıcıların sanki görünmezlermiş gibi, gizlice dolaştıkları, göründükleri anda da zabıtaya ihbar edilmesi istemi İskenderun halkınca komik bulundu. Hurdacıların gizlisi saklısı olmadığına işaret eden vatandaşlar cadde ve sokakların onların sesleriyle inim-inim inlediğini, onları görmemek için kör, duymamak için sağır olmak gerektiğini belirtti.

Bu çağrıya tepki veren bazı vatandaşlar; “Hurdacılar her gün sabahtan akşama kadar aralıksız olarak ellerini kollarını sallayarak sokak-sokak dolaşıyor. Onlara her gün her mahallede rastlamak mümkün! İhbar etmeye ne gerek var? Hurdacıları ihbar edip, zabıta ekiplerinin gelmesinin bekleyene kadar gözden kaybolurlar. Çünkü hareket halindeler. Onları yakalatmak için önce davet edip çay, kahve ikram ederek oyalamak mı gerekiyor? Belediye binasını çevresinde bile dolaşan, avaz-avaz bağıran hurdacıların nasıl gözden kaçırıldığını anlamak mümkün değil” diyerek sitemlerini dile getirdiler.

Görünen Köye Kılavuz Gerekmez!

Belediyenin AKP yönetimine geçişinden sonra, 15 aydır görev başındaki Zabıta Müdürü ve ekiplerinin gözüne bas-bas bağıran hurdacılar hiç mi çarpmadığına işaret eden vatandaşlar ayrıca şunları söyledi;

“Masa başından kalkıp şöyle bir sokağa inilse onlarca hurdacının ortalıkta cirit attıkları görülecektir. Eğer 15 ay boyunca hurdacı ve seyyar satıcı sorunu çözümlememişse bu durum AKP belediyecilik anlayışına ters düşmektedir. Hizmetlerdeki ihmal, ilgisizlik ve denetimsizlik vatandaşın gözünden kaçmamaktadır. Hurdacıların sanki ‘görünmez’ adamlarmış gibi, göründükleri yerde zabıtaya ihbar edilmeleri vatandaşlardan istenmektedir. Görünen köye kılavuz, yani ‘muhbirlik’ gerekmez.”

Vatandaşlar, adeta yasa ve kurallara meydan okuyan ‘seyyar hurdacılık’ sektörüne karşı önlem alınmasını bekliyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here