Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı

0
124

bld-meclis toplantısı (41)Komisyona Havale Edilmeyen Gündem Maddesine CHP’den Red!

İskenderun Belediye Meclisi, gündeminde bulunan sahil dolgu alanında yapılması planlanan sahil cami projesi ile ilgili maddeyi görüşmek üzere İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında olağanüstü toplandı.

Gündem ile ilgili konuşmalar bölümünde söz alan CHP Grup Başkan Vekili Gazanfer Dik, konuşmasında sahil cami projesinin yanlış olduğunu ve caminin yerinin burası olmaması gerektiğini belirtti. CHP grubu olarak hiçbir şekilde kutsal mabetlere karşı olmadıklarını, özellikle camilere asla karşı olmadıklarını ifade eden Dik, cami yapılması düşünülen yerin dolgu alanı olmasından ötürü tehlike arz ettiğini kaydetti. Dik; “Mimari değeri yüksek olması kaydıyla cami yapımına evet diyoruz ama bu yer olmaz. Dolgu yapılması için gerekli teknik şartlarımız yok” dedi.

Gazanfer Dik’e cevaben konuşan Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “İskenderun halkına minyatür bir cami yapacağız. Sadece 200 m2 dolgu alanı olacak ve cami 500-600 kişilik olacak. Cami denizin içine oturmuyor sadece kıble sahilde. Yürüyüş yolunu caminin önünden alacağız. Proje Diyanet Başkanlığı, Hatay Valiliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilecek. Zaten Diyanet İşleri Başkanlığı her projeye evet demiyor. Bizim gayretli çalışmalarımızla sona geldik. İskenderun sahiline maskot olacak, çok güzel bir cami yapılacak” şeklinde konuştu.

IMG_0697

Teknik Başkan Yardımcısı Ahmet Çetinkaya da konu hakkında verdiği teknik bilgide, Salı günü bakanlık yetkililerinin gelerek inceleme yapacaklarını mevzuata aykırı hiçbir durumun söz konusu olmadığını kaydetti.

Daha sonra söz alan CHP’li Meclis Üyesi Özer Çağşar, meclis üyelerinin konu hakkında önceden bilgilendirilmemesine sitem ederek; “Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı geliyor, işadamlarıyla birlikte caminin yapılacağı yerde incelemelerde bulunuyorsunuz ama bundan ne biz meclis üyelerinin ne de basının haberi var. Neden bir şeyler örtülüp, gizlenip pat diye önümüze geliyor, şeffaf yapılsın. İskenderun’un ihtiyacı merkez cami. Eser bırakacaksak, çok güzel bir merkez cami yapalım” diye konuştu.

Daha sonra yapılan konuşmaların ardından oylamaya geçildi. CHP Grubu İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi olan maddenin yasa gereği ilgili komisyona havale edilmesi gerektiğini söyledi. Maddenin komisyona havale edilmeyerek oylanması nedeniyle maddeye red oyu veren CHP’ye karşı AKP ve MHP grubunun evet oyuyla madde kabul edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here