İSTE Artık Payas’ta da Parlayacak

0
27

Denizcilik Teknolojileri Meslek Yüksekokulu, Eğitim-Öğretime Payas’ta Devam Edecek

Her fırsatta eğitime erişimde ve eğitim sürecinde eşitlik vurgusu yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, Payas Kaymakamı Kürşad Karaca ve Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’ın isteğini geri çevirmedi. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Denizcilik Teknolojileri Meslek Yüksekokulu Payas’a taşınıyor.

Geçtiğimiz günlerde gençlerle bir araya gelen Başkan Altan onlardan gelen talepler doğrultusunda Payas’ta bir üniversite için Kaymakam Karaca ve İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ile görüştü. Yapılan görüşmeler doğrultusunda Denizcilik Teknolojileri Meslek Yüksekokulu’nun eğitim-öğretime Payas’ta devam etmesine karar verildi ve meslek yüksekokulu binasının devrini Payas Belediyesi yaptı.

Bina teslimi için yapılan imza törenine İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, Payas Kaymakamı Kürşad Karaca, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suha Orçun Mert, Denizcilik Teknolojileri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sefa Ayhan Demirhan, İSTE Genel Sekreteri Yahya Kılıç, Teknopark İste Genel Müdürü Doç Dr. Mehmet Hakan Demir, İSTE Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Soylu ile İSTE Daire Başkanları katıldı.

15 Mart Cuma günü imzalanan protokolle devir teslimi yapılan Meslek Yüksekokulu binasının yanı sıra Hatay’ın yeni üniversite ilçesi Payas’ta Payas Kaymakamlığı ve Payas Belediyesi tarafından 200 kız ve 200 erkek öğrenci yurdu da inşa edilecek.

Meslek Yüksekokulunun ihtiyaçlarına uygun olarak dalış kulesi ve açık deniz dalışlarının yapılabilmesi için kıyı tesisinin temin edileceğinin müjdesini veren Başkan Altan tüm binaları baştan sona üniversitenin istediği şekilde tamamlanmış olarak teslim edileceğini söyledi. Payas’a taşınacak İSTE Denizcilik Teknolojileri Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Deniz ve Liman İşletmeciliği, Lojistik ve Sualtı Teknolojisi bölümlerine ek olarak yeni dönemde Gemi Makineleri ve Su Altı Kaynakçılığı programları da öğrenci kabulüne başlayacak.

Hatay’ın her ilçesinin birbirinden özel ve kıymetli olduğunu belirten Rektör Depci Payas’a taşınacak olan Denizcilik Teknolojileri Meslek Yüksekokulu’nun önemini belirtirken, özellikle Su Altı Kaynakçılığı bölümünün ülkemizde sadece Payas ilçemizde olacak olması da hem üniversitemize hem de Payas’ımıza bir değer kazandıracağını kaydetti.

İSTE Rektörü Depci, belediye başkanımıza ve kaymakamımıza eğitim ve öğretime özellikle meslek yüksekokulları kapsamında verdikleri destek için teşekkür etti.

Depci, yapmış olduğu değerlendirmede; “İSTE olarak bölgenin kalkınması için elimiz hep taşın altında. Payas Kaymakamımız Kürşad Karaca ve Payas Belediye Başkanımız Bekir Altan ile yaptığımız istişareler neticesinde Denizcilik Teknolojileri Meslek Yüksekokulu’muzu Payas’a taşıyoruz. Destekleri için başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Hatay’ın ve öğrencilerimizin en yüksek faydasını gözeterek aldığımız kararın çıktılarının çok başarılı olacağına inanıyoruz. İSTE’ye, Payas’a ve Hatay’a hayırlı olsun” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here