“İskenderun’un Bedeni Hasta, Ruhu Yoğun Bakımda”

0
88

CHP’li Şahutoğlu’ndan İGC’ye Hayırlı Olsun Ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı, Palmiye Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Yılmaz Şahutoğlu, ekibiyle birlikte İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ne hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

İGC Başkanı Veysel Cıncık nezdinde tüm yönetimi kongre sonrası yeniden seçilmelerinden ötürü tebrik eden Şahutoğlu, gazetecilik mesleğinin zorluklarından söz etti.

Demokratik sistemimizin en önemli ayaklarından birinin basın olduğunu vurgulayan Şahutoğlu; “Basın, bizim, toplumun, halkın, vatandaşın sesi, gören gözü, işiten kulağı konumunda olması gereken bir yapı. Türkiye gibi bir coğrafyada, bir siyasi atmosferde icrasının hem ekonomik sebeplerden, hem siyasi sebeplerden dolayı çok zor olduğu bir alanda görev yapıyor arkadaşlarımız. Allah kolaylıklar versin.

Biz elbette ki basından şunu arzu ediyoruz, İskenderun basınının bunu layığı ile yaptığına inanıyoruz. En azından bir kısmı için söyleyebiliriz. Kalemine onuru gibi sahip çıkan gazeteci arkadaşlarımız var. Bu çok önemli bir durum. Çünkü basın tarafsız olmalı, basın yayın ilkesi anlamında, vatandaşın ve toplumun çıkarını önceleyen bir zihniyetle yola çıkmalı ve bu konuda kararlı bir duruş sergileyebilecek karakter, yapı ve donanımda olabilmeli. Biz bu anlamda İskenderun basınının bu görevleri zor şartlarda, kısıtlı imkanlara rağmen başardığına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Şahutoğlu, basının görevini layıkı ile yapabilmesi için toplumun da basına sahip çıkması gerektiğini söylerken, ekonomik olarak bağımsız olmayan bir kuruluşun siyasi anlamda da bağımsız olamayacağını kaydetti.

İskenderun’da 20 yıldır ‘bu memleket sahipsizdir’ söylemlerinin dolaştığını da hatırlatan Şahutoğlu; “20 yıldır bu memlekete sahip çıkacak yürekli insanlar, yürekli savaşçılar aranır ama bir türlü bunlar sahaya çıkıp, meydanlara çıkıp yüreklice bu savaşı, bu mücadeleyi vermezler. Biz şunun iddiasıyla yola çıktık; Biz İskenderun lobisini ve İskenderun’a kimlik kazandırmak adına yola çıktık. Onurlu, nitelikli, ahlaklı, kendi ayakları üzerinde durabilen, her yönüyle, icraatlarıyla, vizyonuyla, kentsel dönüşümü itibariyle ve sosyal yaşantısı ile herkesin gıpta ettiği marka şehir yaratma adına yola çıktık.

Bunu yaparken de elbette ki alnımız açık yola çıkıyoruz. Temiz iş yapacağım diyen insanların önce kendilerinin temiz olması lazım, önce kendilerinin alınlarının açık olması lazım. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Biz bu memlekette 20 yıldır hizmet veriyoruz. Temel kaide olarak, hayatımızın, görüş alanımızın odağına insanı koyduk.

Ahlaken ve vicdanen onurlu duruş itibariyle vatandaşına, toplumuna, bulunduğu bölgeye, gerçekten nitelikli, kaliteli hizmet sunabilen, gönlü yaşadığı insandan yana, yaşadığı toplumdan, ülkeden, vatandan, bayraktan yana atan insan. Biz bu insanlarla yola çıktık ve bu insanlarla yol almaya devam edeceğiz. Eğer siz bir hedefe doğru yol alırken, sadece kendiniz değil kadrolarınız da bu yapıda değilse, yola çıkarken diyet borcuyla hareket ediyorsanız, bağımsız ve özgür davranmanız imkansız. Bireylerin güdümünde hareket etmekten kurtulma şansınız yoktur.

Bizim şehirden anladığımız temel iki tane öğe var. Şehrin bir bedensel yapısı vardır, iki o şehrin ruhu vardır. İskenderun’un ne yazık ki bu manada hasta bir bedeni, yoğun bakımlık bir ruhu var. Şehircilik anlamında, meydanları olmayan, yeşil alanları olmayan, modern yapıları olmayan, yukarıdan baktığınız zaman tamamen estetikten, zarafetten uzak, taş yığını bir şehirde yaşıyoruz. Oysa İskenderun olağanüstü derecede Türkiye’deki birçok atmosferi etkileyebilecek konumda bir şehir” diye konuştu.

Ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren İGC Başkanı Veysel Cıncık da ‘Memleketimizin medarı iftiharı’ diye nitelendirdiği Dr. Yılmaz Şahutoğlu’na çıktığı yolda başarılar diledi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here