İskenderun’da Milli Birlik Yürüyüşü Düzenlenecek

0
83

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi İskenderun’da çeşitli etkinlikler düzenlendiğini belirtti. Belediye Başkanı Seyfi Dingil, yaptığı açıklamada, 15 Temmuz Cumartesi günü saat 19.00’da düzenleneceğini söyledi.

Milli Birlik Yürüyüşünün Anıt alanından başlayacağını ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Anıt alanından başlayacak olan yürüyüş şehit Pamir caddesinde bulunan çok katlı otoparka kadar devam edecek. Ardından ulu camii caddesine dönülerek, merkez bankasının önünden tekrar anıta geçilecek. Program yürüyüş sonunda anıt alanında devam edecek. Düzenlenen yürüyüşe tüm halkımızı davet ediyoruz. Halkımızı ellerinde Türk bayrakları ile anıt alanında 15 Temmuz akşamı anıt alanına davet ediyoruz. Vatanımız sahipsiz değil. Bu bayrak uğruna nice şehitler verildi. Yüce rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü tehlikelerden korusun. Bu vesile ile 15 Temmuz akşamı anıt alanında düzenlenecek olan anma programına halkımızı davet ediyorum. Bizlere düşen en büyük görev birlik ve beraberliğimizi korumaktır” diye konuştu.

Başkan Seyfi Dingil’den 15 Temmuz Mesajı

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, 15 Temmuz nedeniyle mesaj yayımladı. 15 Temmuz 2016 tarihinin önemli dönüm noktalarından birisi olduğuna işaret eden Başkan Dingil; “Bu günü ülkemizin tarihine kara bir leke olarak geçirmek isteyenler hainler, aziz milletimizin dünyadaki mazlum milletlere rehber olacak nitelikteki şanlı ve asil direnişiyle çok ağır bir cevap aldılar. O hain saldırı gecesi, Cumhurbaşkanımızın aziz milletimize milli irade ve demokrasiye sahip çıkalım çağrısıyla birlikte halkımız tek nefes, tek yürek ve tek vücut oldu. Ülkemiz 15 Temmuz öncesinden çok daha güçlüdür. Bir ve beraber olduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk olamaz. Bu vesile ile “Gün milli iradeye sahip çıkma günüdür” diyerek meydanları darbecilere teslim etmeyen vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunarken, bu uğurda şahadet şerbetini içen şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hiç şüphesiz şehitlerimiz kalplerimizdeki yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Rabbim yüce Türk milletini her daim korusun” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here