İskenderun’da Milli Birlik Yürüyüşü Düzenlendi

0
168

Başkan Dingil; “Tek Ses Tek Yürek Olmaya Devam Edeceğiz”

Geçtiğimiz yıl yaşadığımız 15 Temmuz Darbe Girişiminin yıldönümünde, tüm yurt genelinde olduğu gibi İskenderun’da da ‘Milli Birlik Yürüyüşü’ gerçekleştirdi. Yoğun katılımın olduğu yürüyüşte birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Yürüyüşe İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erkan Olgay, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Türkay Dereli öncülük ederken yürüyüşe ayrıca, muhtarlar, sendikalar, işadamları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit ve gazi aileleri ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Atatürk Anıt Alanında toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları eşliğinde Şehit Pamir Caddesi üzerinden yürüyüşe başladı. Şehit Pamir caddesinde bulunan çok katlı otoparka kadar devam eden yürüyüşte daha sonra, Ulu Camii caddesine dönülerek, merkez bankasının önünden tekrar Anıt Alanına geçildi. Yürüyüşte ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları atıldı. Program yürüyüş sonunda Anıt Alanında devam etti.

Anıt Alanındaki etkinlikler şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşu ve hemen akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Kuran’ı Kerim tilavetiyle devam eden gecede  şehitler için dualar edildi.

Gecede bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil günün anlam ve önemine değinerek; “15 Temmuz’da tarihin en büyük ihanetlerinden birinin yaşandı. Bu ihanete karşı İskenderun halkı olarak tek ses tek yürek olmaya devam edeceğiz. Toplumun farklı kesimlerinden insanlarımız bugün birlik ve beraberlik mesajı veriyor. 81 Vilayetimizde Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrılarıyla, geçen yıl olduğu gibi bugünde Demokrasi Milli Birlik ve Şehitlerimize saygı nöbetleri tutuluyor. 15 Temmuz hain darbe girişiminde, canlarını siper ederek darbe girişiminin başarısızlığa ulaşmasını sağlayan aziz şehitlerimizi ve muhterem gazilerimizi anmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Milletimiz hainlere en güzel cevabı 15 Temmuz gecesinde verdi. Bizlere düşen en büyük görev birlik ve beraberliğimizi korumaktır” diye konuştu.

Daha sonra söz alan İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk ise; “Şehitlerimiz ve gazilerimiz 15 Temmuz gecesi cesaretleriyle dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Artık her yıl 15 Temmuz demokrasi şehitleri anma günüdür ve kendilerini yad ederek hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz gecesinde yaşananları anlatan video gösterimi ve ardından semazen gösterisi yapıldı. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM’deki konuşması İskenderun Anıt Alanı’na İskenderun Belediyesi tarafından kurulan dev ekrandan izlendi. Gece boyu süren etkinliklerle alan adeta şölen alanına dönüştü. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here