İskenderun’da Kısıtlı Ama Coşkulu Paskalya

0
95

Tüm Dünya’da Katolikler tarafından geçtiğimiz Cumartesi günü kutlanan Paskalya Bayramı, İskenderunlu Katoliklerce de coşku ile kutlandı.

İsa Mesih’in ölümden dirilişinin anıldığı Paskalya Bayramı, İskenderun Müjdeleme Latin Katolik Kilisesi’nde düzenlenen görkemli bir ayinle kutlandı. İskenderun Katedralindeki ayine, kısıtlı sayıda cemaat üyesi katılırken, katılımcılar Covid-19 kuralları gereği mesafeli ve maskeli olarak ayine iştirak etti.

İskenderun Katolik Kilisesi’nde düzenlenen Paskalya Ayinini, Kilise Pederi Dariusz Dogondke yönetti. Kutsal Ayin, kilise bahçesinde yakılan ateşin etrafındaki törenle başladı. ‘İsa’nın Işığı’nı simgeleyen ateşle Paskalya Mumunun yakıldığı bahçedeki törenin ardından pederin önderliğinde tüm cemaat üyeleri, bahçede kısa bir tur atarak hep birlikte kiliseye girdiler. Karanlık olan kilise, ayine katılanların ellerindeki mumlarla aydınlandı.

Kilise içerisinde devam eden ayinde; Paskalya Bayramı’nın, tüm dünyaya barış getirmesi, insanları yanlış düşüncelerden, hastalıklardan ve kötülüklerden uzaklaştırması, hastaları da sağlığına kavuşturması, evlerinden uzakta olan mültecileri evlerine ulaştırması yönünde dualar edildi.

Vaftiz töreninin anılması ve ilahilerin söylenmesi ile devam eden ayinde bir de vaaz veren Kilise Pederi Dogondke, imanlıların yüreğinde korkuya yer olmadığını, Tanrı’nın gücünün her şeye kadir olduğunu belirtti.

Yaklaşık iki saat süren ayin sonunda, birbirlerinin bayramını kutlayan cemaat üyeleri İsa Mesih’in dirilişini kutlamanın hazzını doyasıya yaşadılar. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here