İskenderun’da İlk İstiridye Mantarı Üretime Başladı

0
852

İskenderun’da girişimci bir kadın kendi imkanlarıyla istiridye mantarı yetiştirmeye başladı. İskenderun’da ilk istiridye mantarını yetiştirdiğini belirten girişimci Özay Koçakçı Kılıç, yetiştirdiği istiridye mantarlarına, semt pazarı esnaflarından taleplerin gelmeye başladığını söyledi.

Özellikle semt pazarı esnaflarından çok sipariş aldığını belirten Özay Koçakçı Kılıç, istiridye mantarlarının kültür mantarına göre fiyatının biraz yüksek olduğunu, kilosunun 10 ila 13 lira arasında değiştiğini söyledi.

Protein bakımından oldukça yüksek değere sahip istiridye mantarının salata ve turşu olarak tüketildiğini, özellikle et yiyemeyen kişilere protein değeri bakımından bu mantarın tavsiye edildiğini anlatan Kılıç, bu mantarın lezzetini çok sevdiğini ve bu ürüne özel bir ilgisinin olduğunu söyledi.

Sağlık açısından iyi bir mantar türü olduğunu belirten Kılıç, istiridye mantarı kentimizde üretilmediğinden çok fazla tüketilmiyor. İstiridye mantarı çok kaliteli ve çok fazla ürün veriyor. Sağlık açısından da iyi bir mantar türü… Kilo problemlerine de bire bir mantar türü. İstiridye mantarını, yağ oranının düşük olması dolayısıyla Türkiye’de kilo problemi yaşayan kişiler daha çok tercih ediyor.

Kentimizde istiridye mantarına ilginin zamanla daha çok artacağına inandığını belirten Kılıç, mantarların özel deposunda yetiştirildiğini söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here