İskenderun’da Dev Spor Tesislerinin Yapımı Start Aldı

0
79

Bakan Kasapoğlu; “Yarınların Şampiyonlarını, Yıldızlarını İskenderun’dan Çıkaracağız”

İskenderun ve Belen’ de yapılması planlanan spor tesislerinin yapımına yönelik protokol Gençlik ve Spor Bakanı Dr. M. Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla imzalandı.

İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı Konferans Salonu’nda icra edilen imza törenine; Bakan Kasapoğlu’nun yanı sıra Hatay Valisi Rahmi Doğan, Ak Parti Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel, Hüseyin Şanverdi, Sabahat Özgürsoy Çelik, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Tosyalı, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri, ilgili/yetkili kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaşlarımız ile sporcu gençlerimiz katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşması yapmak üzere kürsüye davet edilen Belediye Başkanı Fatih Tosyalı; “Bugün çok özel bir gün. Bu tören, yaklaşık 50 ile 100 Milyon TL arasında, İskenderun’a birçok spor tesislerinin kazandırılması ve bu tesislerden faydalanacak kardeşlerimizin ve gençlerimizin tesisi kullanmalarından ziyade kötü alışkanlık kazanmaları ve kötü yerlere gitmelerine engel olması açısından önem arz eden tesislerimizin imza töreni. Ben canı gönülden inanıyorum ki İskenderun’a kazandıracağımız bu tesisler gençlerimizin dolu-dolu zaman geçireceği mekânlar olacaktır.

Bizim yaptığımız tek iş hizmet. Sayın Cumhurbaşkanımızın halka hizmet hakka hizmet anlayışı çerçevesinde gönüllerde yer almak için çaba sarf ediyoruz. İnanın ben çok heyecanlıyım. Çünkü Sayın Bakanımız sadece 19 tesis açılışı yapmıyor. 10 mahallemize semt sahası, 5 mahallemize çok amaçlı basketbol sahası, 2 kapalı salon, 1 yarı olimpik havuz, ayrıca İskenderun’un yıllardır özlenen ve beklenen şehir stadyumunun yapılması müjdesini de veriyor. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.

Stadımız üniversitemizin içinde yapılacak. Bu şu demek oluyor: Mevcut stadın yerine de inşallah bir millet bahçesi yapma imkânımız oluyor. Yani İskenderun hem stadına hem de millet bahçesine kavuşuyor. Bize destek veren Sayın Bakanımız başta olmak üzere Sayın Valimize, bölgemizin Milletvekillerine ve tüm kurum müdürlerimize İskenderun halkı adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ise yaptığı konuşmasında; “10 Futbol Sahası, 5 Basketbol Sahası, 2 Antrenman Salonu, 1 Yüzme Havuzu ve İskenderun Stadyumu olmak üzere toplam 19 tesis yatırım planına dahil edilmiştir. Bu vesileyle gerçekten göreve geldiği günden beri gençliğin ağabeyi olarak hizmet aşkıyla çalışan, koşan kıymetli Bakanımıza cumhuriyet tarihimizdeki en büyük spor yatırımlarını İskenderun’umuza kazandırdığı için huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Yapılacak olan tesislerimizin milletimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Bakan Kasapoğlu’nun Hatay’a ikinci kez geldiğini ve yine yatırımlarla geldiğini kaydeden Vali Rahmi Doğan ise yaptığı konuşmasında; “Sayın Bakanım Hatay’a ikinci gelişiniz ve yatırımlarla geliyorsunuz. Hatay’ı ve Hataylıları sevindiriyorsunuz. Bugün burada atacağımız imzayla İskenderun için yapacağımız yatırımlarla gerçekten bu bölgenin çok büyük ihtiyaçlarını gidermiş olacağız. Sizler zat-ı aliniz gençlik için çok emek sarf ediyorsunuz. Gençliğe yapılan her yatırım karşılığını elbette ki fazlasıyla görecektir. Bu topraklar gerçekten zor topraklar. Bu topraklarda eğer tutunmak istiyorsak evlatlarımıza iyi bakmamız lazım. Onlar için en iyi ortamları hazırlamamız lazım. Siz gece gündüz bunun gayreti içindesiniz. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Hükümetimize ve zat-ı alinize şükranlarımı sunuyorum. Hatay’ımıza hayırlı olsun diyorum” dedi.

Son olarak konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. M. Muharrem Kasapoğlu da; “Bayağı zamandır düşündüğümüz ve planladığımız bir imza törenini sizlerle gerçekleştireceğiz. İnşallah İskenderun’un ve Hatay’ın geleceğine önemli bir mührü bugün hep birlikte vuracağız. Hayırlı uğurlu olsun. İlimin irfanın, medeniyetin, hoşgörünün şehri Hatay’da olmak bizler için her zaman ayrı bir heyecan ve mutluluk verici.

Hatay’da ve ilçelerimizde gerek gençlerimiz için gerek sporumuz, sporcularımız ve gelecek nesillerimiz için çok önemli yatırımları sizlerle birlikte hayata geçirmenin çabası ve gayreti içerisinde olacağız. Ben inanıyorum ki bir sonraki ziyaretimizde de bu görmüş olduğumuz yatırımları yine sizlerle birlikte açacağız.

Gençlerimizi, kadınlarımızı ve milletimizi bu tesislerde görmenin heyecanını hep birlikte yaşayacağız. Sevgili gençler sizler bizim umudumuz ve ümidimizsiniz. Sadece bizim değil insanlığın umudusunuz. O yüzdendir ki az önce İskenderun Teknik Üniversitesi’ndeki genç ve öğrenci arkadaşlarımızla beraberdik. Onlardaki bu heyecanı ve inancı gördükçe bugün İskenderun’da gerçekleştireceğimiz bu tesislerin ne kadar mühim ne kadar stratejik bir yatırım olduğunu görmüş olduk. Bu yolda bizimle beraber olan Valimize, Milletvekillerine ve İskenderun Belediye Başkanına teşekkür ediyorum.

Bugün gerçekleştireceğimiz imzalarla yarınların şampiyonlarını, yıldızlarını inşallah İskenderun ve Hatay’dan çıkaracağız. İnşallah İskenderun ve Hatay’ın her karış toprağına hizmet edeceğiz. Gençlik hizmetlerimizle, yüzme havuzlarımızla, salonlarımızla ve burada inşa edeceğimiz modern stadımızla hizmet edeceğiz. Kısaca size bugün yarına not olarak düşeceğimiz çok önemli yatırımları arz etmek istiyorum.

İskenderun Stadyumu hem şehrimize hem üniversitemize hizmet edecek. Yarı olimpik havuzumuz, 10 adet semt sahası, çok amaçlı basketbol sahaları ve antrenman salonları halkımızın hizmetinde olacak. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu manada müteşekkiriz. Bu heyecanla ve bu inançla yarınlara yürüyeceğiz ve sizlerle yine birlikte olacağız. Bu vesileyle bugünkü törenimizin, imzamızın, İskenderun’umuza, Hatay’ımıza ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Günün anlam ve önemine yönelik konuşmaların yapılmasının akabinde İskenderun ve Belen’de yapılması planlanan spor tesislerinin yapımına yönelik protokol imzalandı.

İskenderun Spor Tesisleri kapsamında; 10 adet Mahalle Tipi Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahası, 1 adet Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Nizami Futbol Sahasının Zemin Yenilemesi, Bakım, Onarım ve Modernizasyonu, 2 adet Antrenman Spor Salonu, 5 adet Çok Amaçlı Mini Basketbol Sahası ve İskenderun Teknik Üniversitesi yerleşkesine 2 adet 3.000 kişilik Betonarme Tribünlü, Doğal Çim ve Tartan Pistli Stadyum yapımı için düğmeye basıldı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here