İskenderun Zabıtasından Fırın ve Kasaplara Denetim

0
102

İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri vatandaşların sağlıklı ve hijyenik koşullarda gıda tüketmelerini sağlamak amacıyla denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Kent genelinde gıda satışı yapan işyerlerini denetleyen Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, fırın,market, kasap ve gıda ürünü satan tüm işletmelerde, ürünlerin son kullanma tarihi, etiketi ve saklama koşullarını mercek altına alıyor.

Vatandaşın sağlığının önemine vurgu yapan ve gıda üretimi yapan işletmelerin hijyen koşullarına özen göstermeleri gerektiğini belirten İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Denetimlerimizin amacı cezai işlem değil, İskenderun Belediyesi olarak bizim hedefimiz bölgemizdeki gıda üreticilerinin hijyen koşullarına uygun şartlarda üretim yapmasıdır” dedi.

Esnaflara Gerekli Uyarılar Yapılıyor

Hijyen kurallarına uymayan işyerlerine gerekli yasal işlemlerin yapıldığını ifade den İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Bölgemizde gıda üretimi yapan iş yerlerinin hijyen kurallarına uyup uymadığını, işletmenin üretim izninin olup olmadığına ve ürünlerin saklanma koşullarına bakıyoruz. Olumsuzluklar varsa uyarıyoruz. Gıda üretim yasasına aykırı üretim yapılmasını engelliyoruz. Denetimlerimizde çeşitli uyarılar da yapıyoruz. Bir sonraki denetimde daha önceki uyarıya uyulmamışsa cezai işlemi uyguluyoruz” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here