İskenderun Yüzme İhtisas, U19 Bayanlar Sutopu 1.Liginde Türkiye Şampiyonu

0
500

Türkiye Sutopu Federasyonu’nun U19 Bayanlar Sutopu 1. Ligi geçtiğimiz hafta oynanan 2. devre müsabakaları ile sona erdi. Türkiye genelinden 8 takımın mücadele ettiği 1. Ligin ilk devresi Adana’da oynanmış ilk devreyi, İskenderun Yüzme İhtisas namaglûp lider tamamlamıştı. İzmir’de oynanan 2. devre müsabakaları sonunda İskenderun Yüzme İhtisas yine namaglûp olarak, 2016-2017 sezonu Türkiye U19 Bayanlar Sutopu 1. Ligini Türkiye Şampiyonu olarak tamamladı. 21 puanla şampiyon olan İskenderun Yüzme İhtisas’ı, 18 puanla İzmir 35 Sutopu, 15 puanlı İzmir Esti takip etti.

İskenderun Yüzme İhtisas baş antrenörü Murat Kaptanoğlu, son yıllarda artan başarı grafiği ile mücadele ettikleri U19 Bayanlar Sutopu 1. Liginde Türkiye Şampiyonu olarak sezonu tamamladıklarına işaret ederek; “Şunu gururla söylüyoruz ki artık İskenderun Yüzme İhtisas, Türk Sutopu’nda hatırı sayılır, önemli bir kulüp haline gelmiştir. Türkiye Bayan Sutopu 1. Ligi tarihinde Galatasaray, Adalar, Esti takımlarından başka hiçbir takım şampiyon olamamıştır. 1. Lig tarihinde şampiyon olmuş dört takımdan biri de İskenderun Yüzme İhtisas olmuştur. Anadolu’dan bir ilçe takımı olarak 1. Ligde şampiyon olmamız hiç kimsenin küçümsememesi gereken önemli bir başarıdır. Çok şükür ki lig şampiyonluğu 1. Lige çıktığımızın ikinci yılında bize nasip oldu. Bu sezon Türkiye 1. Liginin en büyük takımı biziz. Tüm yurttan tebrik mesajları alıyoruz. Bu başarımız tesadüf değildir” diye konuştu.

Önümüzdeki sezonlarda işlerinin daha zor olduğunu bilerek çalışmalarına devam ettiklerini de kaydeden Kaptanoğlu; “Altyapımız ne kadar sağlam olursa ileriki yıllarda şehrimize daha fazla başarı kazandırabiliriz. Bu başarılarımızda anahtar ekip çalışmasıdır. Bu aşamada emeği geçen tüm antrenör arkadaşlarıma, sutopundan sorumlu antrenörlerimiz Ökkeş Türkmen Çiçek ve Mehmet Aktepe’ye, bizlere desteklerini esirgemeyen Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu’na ve Kulüp Başkanımız Sayın Kadir Doğan’a, ulaşımımıza destek sağlayan Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here