İskenderun Teknik Üniversitesinde Yetkili Sendika Türk Eğitim-Sen Oldu!

0
217

Türk Eğitim-Sen, yapılan mutabakat metni sonunda İskenderun Teknik Üniversitesinde ‘Yetkili Sendika’ oldu. Türk Eğitim-Sen 133 Üye yaparken, Eğitim Bir-Sen 132 Üyede kaldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık; “Yapılan mutabakat metnine göre en fazla üyeye sahip olan Türk Eğitim-Sen İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE)’nde yetkili sendika olmuştur. Bu süreçte bizlere inanıp, güvenerek bu yetkiyi veren Çelik Yürekli Üniversite Çalışanlarının karşında saygıyla eğiliyorum. Sizlerin iradesine sonuna kadar sahip çıkmak, layık olmak bizler için bir onurdur. Bundan sonrası için Üniversitede görev yapan tüm idari ve akademik personelin sendikalımız olsun olmasın hak, hukuk mücadelesinde yanlarında olacağımızı herkes bilsin” diye konuştu.

Açıklamasında emeği geçenleri de kutlayan Yanık, süreçte yaşanan hukuk dışı işlerle ilgili yasal işlem başlatacaklarının da altını çizerek; “Başta üniversite temsilcimiz Uğur Şansal olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Yetki sürecinde yaşandığına emin olduğumuz hukuk dışı işlerle ilgili de yasal işlem başlatacağımızın da bilinmesini istiyorum. Kimse kendini Türkiye Cumhuriyeti yasalarının üstünde sanmasın” şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here