İskenderun Polisinden ‘Simülasyonlu’ Eğitim!

0
205

trafik haftası1İskenderun Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Büro ve Toplum Destekli Polislerin, Trafik Haftasının son gününde kent merkezinde halkı trafik konusunda bilinçlendirmeye yönelik açtığı stant büyük ilgi gördü. Açılan standın yanı sıra Alkol Simülasyon Gözlüğü ile test yapan vatandaşlar, simülasyon sayesinde alkollü araç kullanmanın ne kadar tehlikeli olduğunu uygulamalı olarak gördüler.

Mayıs ayının ilk haftasında kutlanmaktan olan “Trafik Haftası”nın son gününde, emniyet birimleri Havuzlu Çarşıda bilgilendirme standı açtı. Polis memurları, vatandaşları sadece trafik kuralları hakkında değil, hırsızlık ile ilgili de bilgilendirdiler. Ayrıca standa gelen çocuklara Trafik Meleği Kartı, Kumbara ve Balonlar da dağıttılar. Dilek defterinin de bulunduğu stantta vatandaşlar görüşlerini ve önerilerini yazdılar.

trafik haftası2

Alkollü bir sürücünün hangi hallerde araç kullandığını gösterebilmek adına özel olarak yapılmış olan Alkol Simülasyon Gözlüğü ise vatandaşlardan bir hayli ilgi gördü. Bilgilendirme alan vatandaşlar etkinlik içinde simülasyon gözlüğünü de takarak mini kaleye gol atmaya çalıştılar. Bu testi yapan vatandaşlar, alkollü araç kullanmaktan vazgeçilmesi gerektiğine işaret ederek, bunun hem kişiye hem de karşıdaki insanlara zararlı olduğu kanısında birleştiler.

Gerçekleştirilen etkinlik ile ilgili bilgi veren Trafik Polis Memuru Canan Yılmaz; “Bu etkinlikte halkı bilgilendirdiğimiz gibi, onların görüş ve önerilirini de alıp, değerlendiriyoruz. Ayrıca Alkol Simülasyon Gözlüğü ile sürücülerin alkollü iken görüş alanın ne kadar daraldığını ve araç kontrolünün ne kadar zorlaştığını açık-açık gösteriyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here